Несторовић у клинчу са колегама, прети му губитак лиценце: Професори: Јавним наступима је наносио штету, доктор одговара: Све што сам рекао, био сам у праву

Новости онлине

петак, 29. 05. 2020. у 11:40

Несторовић у клинчу са колегама, прети му губитак лиценце: Професори: Јавним наступима је наносио штету, доктор одговара: Све што сам рекао, био сам у праву
Против проф. др Бранимира Несторовића, члана Кризног штаба за борбу против корона вируса, поднет је захтев етичком одбору Лекарске коморе Србије (ЛКС)

Против проф. др Бранимира Несторовића, члана Кризног штаба за борбу против корона вируса, поднет је захтев етичком одбору Лекарске коморе Србије (ЛКС). У захтеву је наведено да је "Несторовић својим јавним наступима као члан Кризног штаба за сузбијање епидемије Цовид-19 нарушавао углед и наносио штету лекарској професији, као и здравству у целини".

Иницијатор за подношење захтева је др Ђорђе Алемпијевић, редовни професор судске медицине на Медицинском факултету у Београду, а подржало га је још шест колега и једна докторка у пензији.

Етички комитет ЛКС следеће седмице расправљаће о захтеву групе чланова да се познати професор и пулмолог јавно осуди због изјава које је давао као члан Кризног штаба. Та јавна осуда би, у крајњем исходу, значила да би професору Несторовићу могло да буде одузето право на рад.

Седницу етичког одбора заказује председник др Горан Богдановић. Одбор чини 15 чланова који се бирају на мандат од четири године. Задатак етичког одбора биће да утврди да ли постоји материјал да се против проф. Несторовића покрене поступак пред судом части. У случају покретања поступка тужиоци морају да докажу да су Несторовићеве изјаве изазвале штету. Уколико суд пресуди у корист тужиоца, др Несторовићу би била узета лекарска лиценца, и то две године пред пензију, преноси Српски телеграф.

На све то, професор Несторовић каже:

- Сад кад је прошла епидемија и кад се испоставило да сам за све био у праву, испао сам најнеетичнији доктор у Србији зато што сам био на конференцији за новинаре са Вучићем.

Несторовић додаје да су се "ту поклопили различити интереси" и да "ту има и сујете, али пре свега политике", и најављује да ће потписнике захтева упућеног ЛКС, "ако заиста нешто ураде", тужити редовном суду.

Према његовим речима, потписницима захтева највише смета што се, како каже, испоставило да је био у праву за све што је рекао у вези са короном.

- Подносе захтев сад кад се епидемија завршила, кад је све прошло и испоставило се да сам био у праву. Јесам ли рекао да ће епидемија трајати три месеца, да вирус није много опасан, да ће смртност бити мала, да ће умрети 250 људи. Сад их, чини ми се, највише нервира што сам за све био у праву - каже проф. Несторовић.

Председник Лекарске коморе Србије Милан Динић објаснио је за Српски телеграф да сваки лекар има право да поднесе захтев етичком одбору против колеге, али да он лично не жели да се изјашњава о Несторовићу.

(Блиц)

Коментари (16)

Богољуб

29.05.2020. 12:44

Е, шта ти је завист...Гордост (ових, иних...)Оставите човека на миру!

Питагора

29.05.2020. 13:23

Обе стране су у праву, и то је оно што проблем чини нерешивим.

Kakve gluposti

29.05.2020. 13:24

Ostavite čoveka na miru! Nećemo jednoumlje. Ima čovek pravo na svoje mišljenje!

Рашо

29.05.2020. 13:32

Докторе, проблем су изјаве о вакцини. А ове "колеге" тужиоци само поступају по налогу послодаваца, можда и нема ничег личног иако је лекарска сујета одмах иза професорске!

skorpio

29.05.2020. 13:33

Jel taj etički odbor pokrenuo istragu zbog nekog koji je uzeo kovertu od ljudi koji i zadnju paru daju zbog zdravlja? Nije? Ma da teško je krenuti od samog sebe... Doktor je bio na prvoj liniji za razliku od vas plaćenika farmaceutskih kompanija...

Nikad kraja

29.05.2020. 14:35

Pa nije baš bio u pravu, početak - šoping u Rimu, ma neće na zene, na decu, pa vidite ja čitam ovo, gledam ono, stalno nekog citira...te virus je smešan, te, a istina je da je kraj maja, a 0 (nule) ni na vidiku...

Milovan

29.05.2020. 18:29

@Nikad kraja - Provesor Nestorović primer pravog doktora. Pleni znanjem i milina ga je slušati. Drugi mu nisu ni do kolena. Ko je taj miš koji se sad pravi pame tan pa pokreće postupak protiv dr. Nestorovića. Njemu treba oduzeti licencu.

Krle

29.05.2020. 14:49

Zvezdama epidemije smeta Nestorović jer im unižava "slavu". A najviše smeta farmskološkom lobiju izjavom koje remete vakcinisanje.

bojanlux@gmail.com

29.05.2020. 15:30

Nanosio je stetu farmaceutskoj mafiji jer je pričao protiv lečenja lekovima i da je najbolje lečiti se biljkama. Kritikovao je privatnu praksu lekara rekavši da njima ne treba verovati jer im je interes da uzimaju pare. Hvalio je Rusiju rekavši da od Rusa treba da kupujemo vakcine. Ja Nisam ni u jednoj stranci i nisam ni na izbore izlazio, ali mislim da je čovek na mestu i do sada je sve najtačnije prognozirao bezano za Koronu.

Nena

29.05.2020. 22:10

@bojanlux@gmail.com - Nestorovicu verujem vise nego ikom.Covek je iskren.reakan i milina je slusati ga.nemoguce da neko zeli da naudi takvom strucnjaku....osim ako je politika umesala prste ili zdravstv.mafija..

Dr Caki

29.05.2020. 16:29

Dr Nestorović je realan covek i treba ga nagraditi za njegov rad i doprinos borbi protiv pandemije

Milica

29.05.2020. 16:33

Potpuno je bio u pravu za sve sto je rekao! Kakvu je to stetu naneo bilo kome? Naprotiv, unosio je optimizam i bilo ga je milina slusati, gde god se pojavio. Kolege koji ga tuze treba da je sramota sto maltretiraju takvog strucnjaka.

Maxs

30.05.2020. 16:53

Tresla se gora rodio se mis.To vam je ona ,nedaj boze da se Srbi sloze . Jedino sam razumela i verovala ono sto je dr. Nestorovic govorio.

Миле О.

30.05.2020. 18:56

Др.Несторовић је потпуно у праву.Које др.П.Кон дали припада или под утицајем моћника говори.Срамота да се др.Несторовићу прети одузимањем лајснеса,ко то наређује,вероватно из тих ложа које дјелују на политику Србије.

Jela

30.05.2020. 23:37

Нема потребе дизати галаму против људи из Кризног штаба. Сви лекари су били одлични. Срамота је да неки лекари говоре тако против свог колеге. Одлично су урадили посао и доктор Кон и доктор Несторовић. Врхунски лекари као и лекари Др Горан Стевановић, Бранислав Тодоровић и др Кисић Тепавчевић. Хвала им на часности и раду. Хвала свима. Немојте да у нама изазивате горак укус српских свађа. Браво за све лекаре. Браво за доктора Несторовића.