Захваљујући МК групи: Бесплатан одмор за лекаре у луксузним хотелима (ВИДЕО)

В. Н.

26. 05. 2020. у 22:52

Захваљујући МК групи: Бесплатан одмор за лекаре у луксузним хотелима (ВИДЕО)

Примопредаја поклона у Министарству здравља

Компанија Миодрага Костића уручила донацију министру здравља Златибору Лончару. Могућност тродневног боравка у "Гранду" на Копаонику и хотелима "Кемпински" у Порторожу и Савудрији
НА челу са својим оснивачем и великим хуманистом Миодрагом Костићем, компанија "МК група" дарује бесплатан тродневни одмор за медицинске раднике у Србији, Словенији и Хрватској. Током јуна, јула и августа, лекари и медицинско особље Клинике за инфективне и тропске болести у Београду, Клиничког центра Војводине, ковид-болница у Љубљани, Марибору, Цељу, Голнику и Загребу моћи ће да се одморе и релаксирају у луксузним хотелима "Гранд" на Копаонику, "Кемпински палас" у Порторожу и "Кемпински хотел адријатик" у Савудрији у хрватском делу Истре.

Приликом примопредаје донације за лекаре из Србије, министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар је поручио:

- Захваљујем "МК групи" што је на свом радару имала здравствене раднике, и хвала што су им омогућили да се у њиховим објектима опораве од напорног рада, онога што су урадили и резултата које су постигли. Сигуран сам да ће тај боравак значити радницима и да ће се добро опоравити, а након тога вратити својим обавезама и наставити да брину о здрављу наших грађана.

Јован Пурар, директор "МК групе", рекао је да је пандемија вируса корона показала да друштвена одговорност компанија није и не може бити само израз њихове добре воље, већ да је то нужност ако желимо имати хумано и одговорно друштво.

- Управо са том идејом, компанија "МК група" је у току лета обезбедила бесплатан тродневни одмор за 450 лекара и другог медицинског особља у својим хотелима у Србији, Словенији и Хрватској. Посебно нам је драго што ћемо у нашем хотелу "Гранд" на Копаонику угостити 250 запослених Клинике за инфективне и тропске болести у Београду и Клиничког центра Војводине. Ово ће бити наш мали допринос у борби против пандемије и истовремено израз наше дубоке захвалности за највећи терет, који су у тој борби управо поднели лекари и друго медицинско особље - изјавио је Јован Пурар, директор "МК групе".

Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести, при Клиничком центру Србије, похвалио је овај гест пажње и поштовања према медицинским радницима.

- Боравак у вашем хотелу значиће здравственим радницима који месецима нису имали ниједан слободан дан. Хвала вам што сте препознали наш значај и напоре, и нашли снаге у оквиру својих могућности и на индиректан начин дали свој допринос у борби против вируса - рекао је доцент др Стевановић, приликом уручења ваучера за боравак лекара и медицинског особља Клинике за инфективне и тропске болести.

Директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић рекла је да јој је драго што је "МК група" одлучила да и ода признање медицинским радницима и награди их.

- Хвала вам што ће здравствени радници у вашем хотелу моћи да се одморе и у уз разне активности које овај хотел пружа припреме за нове задатке.

Александар и Миодраг Костић


ПРИКЉУЧИЛИ СЕ НА ПОЧЕТКУ, ОДБИЛИ ПОМОЋ

МИОДРАГ Костић, председник компаније "МК група", одмах на почетку проглашења ванредног стања у земљи, прикључио се борби против вируса ковид 19 уступањем смештајних капацитета хотела у Новом Саду на коришћење Институту за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут". Такође, "МК група" и њене чланице су током пандемије издвојиле готово пола милиона евра за набавку медицинске опреме и хуманитарних пакета за становништо Србије. Истовремено, поменуте компаније су донеле одлуку да не користе могућности које произлазе из уредаба које је Влада усвојила за помоћ привреди и тиме оставиле на располагање пет милиона евра буџету Републике Србије. За обезбеђивање овог бесплатног одмора за регионалне лекаре издвојено је 200.000 евра и овај пројекат представља круну свих досадашњих активности које је "МК група" реализовала током пандемије изазване вирусом корона.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације