Несторовић опет шокира: Имао сам корону, нисам био у самоизолацији пошто је морало много да се ради

Novosti Online

26. 05. 2020. у 10:50

Несторовић опет шокира: Имао сам корону, нисам био у самоизолацији пошто је морало много да се ради

Фото: З. Јовановић

Професор др Бранимир Несторовић, члан кризног штаба за борбу против Ковид-19, изнео је шокантну информацију да је имао корону
Професор др Бранимир Несторовић, члан кризног штаба за борбу против Ковид-19, изнео је шокантну информацију да је имао корону.


Гостујући у једној емисији признао је и да није био у самоизолацији пошто је морало много да се ради.


- Ја сам скоро сигуран да сам имао корону на самом почетку јер сам два дана имао температуру и пролив, личило је да је то, то. Нисам био у самоизолацији јер није био тренутак за то и морало је да се ради. Мени је брзо прошло, али нисам никог инфицирао јер сам био друштвеноодговоран - казао је др Несторовић у емисији.


Међутим, када су га новинари упитали да ли је могуће да је био толико неодговоран да није урадио ништа што је тих дана препоручивано свима другима (самоизолација, тестирање...), Несторовић тврди да се није понашао неодговорно ни према себи ни према људима из своје околине.


- У једном тренутку сам заиста помислио да је могуће да сам покупио вирус, али нисам имао те тегобе. Могао сам да једем свињетину, није ми се изгубило чуло мириса, што је први симптом короне. Ми смо тада имали бројне састанке у Влади, где сам се сретао са разним људима. Њих седам-осам се разболело, чак и кафе-куварица. У то време мене је ухватила нека језа, па сам одмах отишао кући. Да бих заштитио укућане, отишао сам из стана и прешао у Обреновац. Три дана сам лежао, два дана сам имао температуру, а урадио сам и онај брзи тест, који је био негативан. Већ сутрадан сам био на ногама - испричао је Несторовић, који је тегобе имао крајем фебруара.


Он тврди и да је корона у Србији циркулисала много пре првог откривеног пацијента зараженог КОВИД-19.


- Ако је сада потврђено да је корона у Италији била присутна још 27. децембра, значи одмах после католичког Божића, кад многи наши људи долазе у Србију за празнике, није имало шансе да већ од јануара вирус није циркулисао и у нашој земљи. Сећам се да сам пред први кризни штаб прегледао дечка за кога сам сада сигуран да је имао корону, јер је имао све симптоме. И он је кашљао у мене, али срећа, па имам јак имунитет - каже Несторовић и открива да је себе сваког јутра проверавао миришући лаванду с обзиром на то да је губитак мириса први симптом вируса.


Прочитајте још: Доктор Несторовић ОТВОРЕНО о свим теоријама око корона вируса: Настао је У ЛАБОРАТОРИЈИ, вакцина Била Гејтса је ЛОША, НЕ БИХ ЈЕ ПРИМИО


Док критичари др Несторовића сматрају да се као члан кризног штаба понашао изразито неодговорно кад је добио симптоме, јуче нико од његових колега из тог тела није желео ништа да коментарише на ту тему.


(blic.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)