Др Грујичић БРУТАЛНО искрена: Спасили смо много деце која су се лечила у иностранству, био би ме блам да се лечим ван земље, корона је БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ

Novosti online

понедељак, 25. 05. 2020. у 23:17

Др Грујичић БРУТАЛНО искрена: Спасили смо много деце која су се лечила у иностранству, био би ме блам да се лечим ван земље, корона је БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ
Проф. докторка Даница Грујичић, директорка Института за онкологију и радиологију је гостујући у "Ћирилици" открила много ставова после којих ништа неће бити исто
Проф. докторка Даница Грујичић, директорка Института за онкологију и радиологију је гостујући у "Ћирилици" открила много ставова после којих ништа неће бити исто. Она је истакла да су доктори у Србији спасили много деце који нису могли да се излече у иностранству, али и да би је био "блам" да се лечи ван земље као и да сматра да један лекар који иза себе није оставио ученике који могу да их лече, не заслужује пензију.

- Морамо се вратити примарној медицини, потребни су нам кућни доктори. Ми имамо одличне лекаре, нема потребе да толико људи иде да се лечи у иностранство, држава често повлађује родитељима. Толико деце дође код нас из иностранства које тамо нису хтели да лечи, па их ми овде спасавамо. Волела бих да ти родитељи изађу и причају о томе. У иностранство треба да иду само они који заиста не могу да реше свој проблем овде, али то је толико ретко. Ово здравство је према онколошким болесницима показало заиста велико разумевање - истакла је др Грујичић.

- Сваки професор који не остави иза себе ученике боље од себе, сваки такав лекар није заслужио пацијент. Мене би било блам да се разболим и да идем да се лечим у иностранство. Ја сад уђем у салу 10-15 минута, све остало решавају у сали моји ученици. Сваки професор који не остави иза себе наследнике не заслужује пензију, понављам! Иза мене ће имати ко да остане да лечи! То је права ствар!

- Када је у питању здравство, била је огромна грешка што су домови здравља отишли локалним самоуправама. Струка испред политике! Не може дом здравља да води стоматолог, јер медицину он не зна као лекар. Добро је што се домови здравља враћају у централу, у домовима здравља је запослен велики број младих људи који нажалост нису медицинско особље. Медицина може и да зарађује, сада имамо гама нож, од тога зарађујемо! На гама ножу нема више чекања, за 10 дана дођете на ред. Здравство је у целој овој ситуацији је преживело, и то државно здравство. Само 7 респиратора је у приватном сектору! Не можете да радите 12 сати у државној служби па после да радите у приватној пракси. Зато државни лекари морају да имају добре плате. Не може неко ко има 70 операција најлакших као неко ко има 500 најтежих операција по неколико сати. Имамо вишак људи у здравству који се шетају, нека они иду у приватни сектор. Превентива је десет пута важнија од онога чиме се ја бавим цео живот - истакла је др Даница Грујичић.

КОРОНА ЈЕ БИЛОШКО ОРУЖИЈЕ

Даница Грујичић, лекар онколог, открила је - сматрам да је корона вештачки вирус и биолошко оружје.

- Није нормално да се тако лако пренесе, потребно је неко време да се то деси, а не да се неко накашље на тебе и да се заразиш. И само то одакле је кренуло је сумњиво, три милиона евра Американци су уложили у ту лабораторију од које је све кренуло!

- Једино што можемо да признамо је да све што знамо, знамо од кинеских научника! Државни здравствени систем Србије је положио испит, рекла је др Грујичић.

КОРОНА ЋЕ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ БИТИ ОБИЧАН ГРИП

- Дошао је тренутак да је колективни имунитет у нашој држави добро успостављен, следеће године корона ће бити обичан грип! - истакла је др Грујичић у наставку разговора са домаћином "Ћирилице" Миломиром Марићем.

- Велику пожртвованост су показале медицинске сестре и лекари у ковид-болницама. Нама нису умирали стари људи јер су били изузетно дисциплиновани, нама су умирали млади људи али ту је реч о људима са углавнома аутоимуним болестима, имуни систем различито делује. Свака част људима који су неговали, купали, водили рачуна о болесницима, додала је др Грујичић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

Перица из вароши

26.05.2020. 01:44

Једна ласта не чини пролеће !!!!! А зашто само једна ?????????

Momčilo

26.05.2020. 06:12

Neurohirurg, direktor Instituta za onkologiju? To je prava slika zdravstva u Srbiji. O koroni pričaju neurohiruzi pulmolozi.... zašto medicinari uopšte imaju specilizacije? Kako bi bilo ili toga već ima da ginekolog bude direktor dečije klinike?

Neko

26.05.2020. 07:04

Nije istina da je sve sto znamo od kineskih lekara. Mnogo toga smo saznali od Francuza i Italijana.

Bilja

26.05.2020. 07:05

Da Amerikanci su ulozili milione, Kinezi im to dopustili, a onda Amrikanci ubijali i Kineze i svoj narod:)

pedja

26.05.2020. 08:34

Svaka čast doktorki, ali ipak treba malo da bira reči kada uporedjuje lekare i stomatologe. Ja sam stomatolog ali sam ipak davno pre nje znao da se radi o veštačkom virusu, a da i ne ulazim u neke druge pojedinosti u vezi sa covid-19. Jedan lekar moza da bude izuzetan specijalista, ili izuzetan lekar opšte prakse. Jako je malo onih koji su i jedno i drugo, i svi učimo dok god zivimo. Hvala

Goran

26.05.2020. 08:53

Moju sestru su 3 godine ovde lečili nazovi doktori kad je stigla u inostranstvo već je bilo kasno. 3 godina zračenja i pogrešnih terapija preminula je sa 9 godina života...

Gordana S

26.05.2020. 09:24

Kad se budu ljudi za rukovodeca mesta birali po strucnosti.sposobnosti.znanju i moralnom integritetu a ne po politickoj podobnosti.imacemo kvalitetno i zdravstvo i drzavu.

Nacika

28.05.2020. 14:45

Veoma poštujem doktorku Grujičić zbog srčanosti, stručnosti i posvećenosti struci i pacijentima. Moram da priznam da sam razočarana njenim komentarom o SARS CoV2 virusu. Nisam znala da je postala stručnjak I za virusologiju i epidemiologiju. Bilo bi bolje da se u izjavama za javnost ograniči na polje rada kojim se bavi.