Настава на даљину до 29. маја: Осмаци на распусту од 5, а остали од 16. јуна

Novosti Online / Љ.П.

понедељак, 25. 05. 2020. у 14:44

Настава на даљину до 29. маја: Осмаци на распусту од 5, а остали од 16. јуна

Фото Free images pixabay

Последњи дан наставе на даљину биће петак 29. мај за све ђаке, саопштио је је из покрајински секретаријат за образовање
ПОСЛЕДЊИ дан наставе на даљину јесте петак, 29. мај 2020. године, за све ђаке, саопштено је данас из Покрајинске владе.

Осмаци се званично распуштају 5. јуна, док је завршетак школске године за ученике од првог до седмог разреда основне школе 16. јун. Прве две недеље јуна резервисане су за организацију посебних часова, у зависности од тога да ли ђаци долазе на припреме за малу матуру или да поправе оцене. Полагање пробног завршног испита је 2. јуна, а мале матуре 17, 18. и 19. јуна. Резултати се објављују 23. јуна.

Матуранти гимназија распустили су се 22. маја, ученици трећег разреда трогодишњег образовања и четвртог разреда стручних школа завршавају школску годину 29. маја, док је за остале средњошколце крај наставне године 19. јун. За полагање велике матуре резервисани су 4, 5. и 6. јун, док ће 24. јуна матуранти моћи да се пријаве за жељени факултет.

Ради усаглашавања Правилника о изменама правилника о календару образовно-васпитног рада за школску 2019/2020. годину, који је донело Министарство просвете, науке и технолошког развоја, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Михаљ Њилаш донео је Правилник о изменама и допунама правилника о школском календару за образовно-васпитне установе на територији АП Војводине.

Ова измена донета је услед ванредног стања ‒ које је проглашено на територији Републике Србије због пандемије изазване вирусом ковид 19 – чиме је прилагођен начин на који се изводи настава у школама.