Ивица Дачић, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова присуствовао је у Крупњу свечаном отварању зграде са пет станова за избегличке породице из БиХ и Хрватске, које су одлучиле да живе у овом градићу у средишту Рађевине.


Тој светковини, поред осталих, присуствовали су и Владимир Цуцић, комесар за избеглице и домаћин, Иван Исаииловић, председник општине Крупањ, града који је један од оних, који је, у време егзодуса Срба, почетком деведесетих година, широм отворио врата за све невољнике, у мери у којој се могло и на њиховом збирњавању, уз помоћ државних институција,чини то свих ових година.


Према Дачићевим речима Србија настоји да збрине све те људи, који су, не својом кривицом, остали бескућници.Огроман посао је учињен, остало је још посла, „који интензивно напредује“.- Са задовољством могу да најавим да може ускоро можемо да очекујемо усељење зграда у Свилајнцу, Бачком Петровцу и Бачкој Паланци -рекао је Дачић. -Завршен је и комплекс зграда са 276 станова у Новом Саду. Колико сутра поделићемо кључеве за 20 станова у Ваљеву.


Дачић је корисницима станова у Крупњу честитао нове домове и пожелео да „више никад не морсју да се селе“.