Иницијатива Социјалистичке омладине: Спомен-соба у знак сећања на Слободана Милошевића

NovostiOnline/Д.Н.

23. 05. 2020. у 17:01

Иницијатива Социјалистичке омладине: Спомен-соба у знак сећања на Слободана Милошевића

Фото СПС

У седишту пожаревачког СПС-а изложене књиге, фотографије, признања и награде које је добио некадашњи председник Србије и СР Југославије
ПОЖАРЕВАЦ – На иницијативу Социјалистичке омладине Пожаревца, у просторијама Градског одбора СПС-а отворена је спомен-соба, у знак сећања на Слободана Милошевића (1941-2006), некадашњег председника СР Југославије и Србије.


Отварању су присуствовали Милутин Мркоњић, почасни председник СПС-а, Никола Шаиновић, члан Главног одбора СПС-а и Слободан Јовић, председник пожаревачких социјалиста. Они су приликом отварања истакли да је Милошевић био велики државник и херој, о коме ће време и историја дати најбољи суд. Спомен-соба отворена је у оквиру обележавања 30 година од оснивања СПС-а.

У њој су изложене књиге, фотографије, признања и награде које је Милошевић добио током своје политичке каријере. Милошевић је преминуо у притвору хашког трибунала 11. марта 2006. године, а четири дана касније сахрањен је у дворишту породичне куће у Пожаревцу.

Од прошле године, поред њега почива и супруга Мира Марковић, која је преминула 14. априла 2019. године у Москви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Pero

23.05.2020. 17:38

Slazem se da bude jedna spomen soba gde ce biti slike sve Srpske zrtve koj su verovali u Milosevica

Петар Н. Сремац

23.05.2020. 17:47

Пок. предс. Милошевић је у ствари био убеђени социјалиста, који је одувек, и заувек, био посвећен идеји мултиетничке Југославије. Намера му није била да изгради "Велику Србију", већ да "велику Југославију" задржи на окупу а то је сада, на жалост, са огромним закашњењем признао и Хашки трибунал. Он је био човек за кога је било који облик расизма био анатема. Да је НАТО Трибунал нашао било шта инкриминишуће против председника СМ. објавио би то "на сва звона" - целој планети. СЛАВА МУ !

SRBA

23.05.2020. 18:09

Nikada! Dovoljno je sto ta stranka nije ugasena i zabranjen rad u javnom zivotu svima koji su u njoj bili u to vreme. A nikakavi spomenici, muzejske postavke i sl nisju primereni. Ne interesuje me sta o njemu misli za sta ga optuzuje Zapad, vec je dovoljna zla naneo svom sopstvenom narodu za koje bi da mu je sudjeno dobio dozivotnu robiju. Jos zivimo posledice njegovog zla! Nikada!