Министар одбране Александар Вулин честитао је данас Рамазански Бајрам свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије исламске вероисповести, затим Реис ул улеми Исламске заједнице Србије Сеаду еф. Насуфовићу, као и Београдском Муфтији и главном војном имаму Војске Србије мајору Мустафи Јусуфспахићу.


"Након месец дана одрицања и суздржавања, желим вам да Бајрам дочекате чисте душе и пуног срца и да поруку мира и солидарности непрестано ширите у нашој заједници. У овој честитки желим да истакнем да смо заједничким радом и борбом победили вирус корону и доказали да јединствени, обезбеђујемо мир,духовно благостање и напредак Републике Србије", наводи се у Вулиновој честитци припадницима Војске и Министарства одбране.


У честитци Реис ул улеми Насуфовићу, Вулин истиче да је ово празник даривања који обавезује на бригу о другима и подсећа нас на темељне људске вредности, пријатељства и подршке.


"Зато нека предстојећи благдани донесу здравље, радост, породичну срећу, али и мудрости да заједно градимо просперитетну Републику Србију", истакао је Вулин.


Вулин у поруци Београдском муфтији Јусуфспахићу каже да је духовни смисао Бајрама јачање заједништва, солидарности, толеранције и настојање да се унапређује опште добро.


"Са жељом да заједно градимо просперитетну Републику Србију, искрено Вас поздрављам речима, Бајрам Шериф Мубарек Олсун", истакао је Вулин.


ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ЧЕСТИТАО РАМАЗАНСКИ БАЈРАМ

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић честитао је свим припадницима исламске вероисповести Рамазански бајрам.


-Желим да овај, један од највећих муслиманских празника, проведете у радости и благостању, у добром здрављу, у кругу породице и пријатеља. Нека вам миром, поштовањем и дубоким разумевањем буде проткана свадоневица, и истинским вредностима обогаћени предстојећи дани – рекао је Милош Вучевић. Љ.П.


МАРКО ЂУРИЋ ЧЕСТИТАО РАМАЗАНСКИ БАЈРАМ


Директор канцеларије за КиМ честитао је свим грађанима исламске вероисповести Рамазански бајрам.


-У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име старешинству и свим грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у осталим деловима Србије, упућујем најискреније честитке поводом сутрашњег великог верског празника Рамазанског бајрама-наводи се у саопштењу директора Канцеларија за КиМ и додаје да нам узвишени празнични дани доносе духовне поруке да су правда, разумевање, љубав и заједништво, традиционалне и непролазне вредности, уткане у саме основе ислама.


-Негујући те вредности, пронађимо у себи осећаје слоге, самилости и толеранције, пружимо руке и отворимо наша срца према свим људима добре воље, нарочито према убогима и болеснима, што ће уједно бити и наш путоказ ка зближавању, доброти и милосрђу.На тај начин допринећемо и афирмацији међуверског и међунационалног склада, а разлике међу нама, које ћемо чувати и неговати као најдрагоценије богатство, учиниће наше друштво и нашу државу успешнијом, богатијом и бољом-додаје директор Ђурић у саопштењу за јавност који је верницима муслиманске вероисповести пожелео да предстојеће празничне дане проведу у миру и благостању и да их испуне добрим здрављем и сваком могућом срећом. Иначе, поред директора Ђурића, Рамазански бајрам честитали су и Далибор Јевтић, министар за повратак, Г.И СДП као и остали представници Срба са КиМ.  Д.З.