У домовима за старе и установама социјалне заштите 159 заражених

Танјуг

23. 05. 2020. у 15:33

У домовима за старе и установама социјалне заштите 159 заражених

Фото Н.Ж.

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, закључно са данашњим даном, потврђено је присуство вируса Ковид- 19 код 126 корисника и 33 запослена
У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, закључно са данашњим даном, потврђено је присуство вируса Ковид- 19 код 126 корисника и 33 запослена.


Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите је 486, а број излечених запослених у тим установама је 182, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Присуство Ковида -19 потврђено је у геронтолошким центрима у Нишу, Обреновцу, Алексинцу (“Јеленац”), Књажевцу, Младеновцу, центрима за породични смештај и усвојење у Београду и Нишу, Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину, Дому за смештај одраслих лица Кулина.


Вирус корона регистрован је и у домовима за смештај одраслих и старијих, "Миљаковачки виногради" и “Нада” у Београду, "Радост" и "С.Никола" у Неготину, "МелиорВита” и “Гардош” у Земуну и “Ескулап центар” у Нишу.


У саопштењу подсећају да су корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени у изолацију, док запослени код којих постоји таква опасност не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације