Милић: Постоје џепови короне који се празне; 61 пацијент на Сајму, 14 више него јуче

Танјуг

23. 05. 2020. у 10:11

Милић: Постоје џепови короне који се празне; 61 пацијент на Сајму, 14 више него јуче

Фото МО Србије

Координатор привремене војне болнице на београдском Сајму, за прихват лакше оболелих од вируса корона, Вељко Милић, казао је да се повећава број смештених у тој установи, те да сада избоси 61
Координатор привремене војне болнице на београдском Сајму, за прихват лакше оболелих од вируса корона, Вељко Милић, казао је да се повећава број смештених у тој установи, те да сада избоси 61.


"То је за 14 више него јуче. Углавном су примљени пацијенти из Смедерева. Два смо због коморбидитета, односно придружених болести, преместили у Цовид болнице, јер по својој патологији нису за београдски Сајам. Најмлађи на Сајму има 20, а најстарији 63 године", рекао је Милић за РТС.


И поред надања да ће установа чијим радом координише бити убрзо затворена, он је навео да се показало да је и даље неопходно да опстане као привремена болница.


"Пратећи епидемиолошку ситуацију види се да смо и даље неопходни. Постоје џепови који се празне и мислимо да је то узрок повећања броја пацијената", истакао је Милић, позивајући се на предвиђања вирусолога Ане Глигић.


Он је навео да је на Сајму тренутно 12 лекара који, заједно са 20 техничара и медицинским координаторима, брину о здравственом стању пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Dj

23.05.2020. 20:41

Miliću, živa legendo vojnog zdravstva !Nadam se da majčica Srbija neće zaboraviti na Vas !!Živi i zdravi nam bili !