БЕОГРАД - Председник Александар Вучић приредио је данас пријем за медицинске раднике, лекаре и медицинске сестре који су били ангажовани у Ковид болницама.

Пријем је организован у знак захвалности медицинским радницима за допринос и резултате у борби са епидемијом вируса корона у Србији.

Председник Вучић рекао је да ће овог пута мало другачије говорити и захвалио се свим лекарима и медицинским сестрама који су дошли из целе Србије.

- У почетку су сви аплаудирали, данас неки преиспитују, али ви ћете увек остати јунаци наше земље, хероји наше отаџбине - рекао је Вучић.

Председник Вучић је рекао да је сигуран да 99 одсто присутних није имало неког у породици који није имао неког ко је заражен овим вирусом.

Рекао је да се сећа када је свог сина оставио у болници и додао да је то учинио знајући да ће о њему бринути они који то најбоље раде.

Вучић је свима окупљенима рекао да "није критичар, кибицер и онај ко добацује у праву, већ је у праву онај који је у арени, који се изнова бори и подиже, ради најбоље што уме за свој народ".

Фото Ж. Кнежевић


- Ми смо могли да рачунамо на ваш рад, борбу - рекао је Вучић свим окупљенима и нагласио "никада толико много нас није дуговало тако велику захвалност тако малом броју вас".

Фото Ж. Кнежевић


Вучић се захвалио медицинским радима који су, како каже, спасили свет и захваљујући којима народ опет може да ради, живи и ради оно што највише воли.

Фото Ж. Кнежевић


Подвукао је да ће држава побољшати услове рада, здравствене установе, као и плате.

- Ми смо много тога променили у нашем здравству, а мораћемо да радимо још више, да улажемо још више новца - најавио је Вучић.

Фото Ж. Кнежевић


Председник Вучић је рекао да је 10 одсто колико су увећане плате тек почетак.

- Постараћемо се да и они други, које мање примећујемо, као што су жене које чисте, које су у најтежим условима ризиковале своје животе, чувале болнице од заразе - хвала свима, хвала што сте бринули о нама - рекао је Вучић.

Фото Ж. Кнежевић


Предсеник Вучић је најавио да ће поједини бити одликовани 28. јуна због борбе коју су пружили.

- Поносан сам што смо могли мало да вам помогнемо, а ви, јунаци нашег доба, уживајте - изјавио је Вучић.

Доцент др Горан Стевановић, директор Инфективне клинике, рекао је да не треба говорити када је било најтеже и додао да је било тешко прећи на нови систем рада.

Фото Ж. Кнежевић


Како каже, очекивало се да инфектолошка служба буде прва која ће примити удар и помоћи здравственом систему.

Стевановић се захвалио свима који су помогли да се инфектолошка служба припреми за то да лечи болеснике и уради оно што знају.

-Мислим да говорим у име свих инфектолога, да никада инфектолошка служба као до сад није имала овакву подршку - истакао је Стевановић и додао да је у сваком тренутку реаговано праворемено.

-Сви заједно смо успели да стигнемо овде где смо сад. Урадили смо изузетно велики посао, спречили смо неконтролисано ширење инфекције - нагласио је Стевановић.

Фото Ж. Кнежевић


Весна Обрадовић, главна сестра клинике за Инфективне болести, у име свих колега захвалила се председнику Вучићу на части коју им је указао.

- Неизмерно смо срећни када видимо да то што радимо даје резултате, тада не мислимо колико је било опасно или напорно, јер то је наш посао, то је наш живот - казала је Обрадовић.

Фото Ж. Кнежевић


Догађају у Палати Србија присуствују и министар здравља Златибор Лончар, чланови Кризног штаба за сузбијање епидемије Ковида-19 епидемиолог Предраг Кон и директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић.

Пријему, који је почео извођењем химне "Боже правде", присуствују и директор КЦС Милика Ашанин, директор КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Владимир Ђукић, директор КЦ Ниш Зоран Радовановић и представници осталих ковид болница у Србији.