Овако ћемо од сутра прелазити границу: Влада Србије донела одлуку

Novosti Online

четвртак, 21. 05. 2020. у 13:56

Овако ћемо од сутра прелазити границу: Влада Србије донела одлуку

Фото П.Милошевић

Влада Србије одлучила је на данашној седници да прихвати препоруке Кризног штаба за борбу против корона вируса, тако да од сутра, 22. маја, за улазак у Србију више није потребно имати негативан тест на корона виурс
Влада Србије одлучила је на данашној седници да прихвати препоруке Кризног штаба за борбу против корона вируса, тако да од сутра, 22. маја, за улазак у Србију више није потребно имати негативан тест на корона виурс, нити посебну дозволу како за домаће, тако и за стране држављане, преноси "Блиц".


Такође, више не постоји мера упућивања у самоизолацију при доласку у Србију.


Кризни штаб је ово препоручио Влади Србије пре два дана, а на основу анализе тренутне епидемиолошке ситуације.


Свим особама које улазе на територију Србије биће уручивана здравствена упозорења у којима се наводи да улазе на територију на којој вирус још увек циркулише, као и начини превенције инфекције, али обавезан негативан тест више није потребан, као ни изолација.


Премијерка Србије Ана Брнабић, најављујући данас седницу Владе и коментаришући пропоруку Кризног штаба, рекла је да одлука Владе неће бити политички мотивасана већ да се бити донета на основу става струке.


- Нисмо доносили политичке одлуке, нити бисмо то радили. То је била одлука на Кризном штабу, струка је била за ту одлуку, јер постоји практичан проблем са тестирањем, односно постоји велики број земаља где се људи не тестирају, ако немају симптоме. Променили смо одлуку која је значила да много људи не може да уђе и да много тога остаје на арбитрарност владине комисије, која одобрава улазак - рекла је Брнабић у Новом Саду, где је обишла радове на реконструкцији Клиничког центра Војводине.


(blic.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Vlada

21.05.2020. 14:18

Pa super znaci opet zamlacivanje naroda.Sad moze i pozitivni sa i bez simptoma na koronu da ulaze u zemlju jer netreba negativan test.A nas ce da zamlacuju da je obavezno nosenje maski,kako nije!

SaleK

21.05.2020. 16:08

@Vlada - Ide leto-da ova mera nije donešena svi koji se vracaju sa mora(Grcka-C.Gora-HR-Albanija)bi po povratku morali u karantin-znaci letnji odmor 28 dana.Znajuci da ce na more prvi oni koji su imućni pretpostavljam da se na njih prvo mislilo kad se ovo donosilo.

Bgd

21.05.2020. 14:21

Da li su ovi normalni ? Povecava se broj obolelih a oni ce jos da puste da se u zemlju ulazi bez ikakvih provera , ovo je luda vlast .

mi

21.05.2020. 16:04

tako moralo biti ! Kad cela Evropa ukida granicne kontrole i pusta narod da ulazi u zemlju sta bi sad vi da u svakom zrnu budete kukolj ? Pa prvi se uSrbiji niste drzali prepisanih mera, krenuli ste kao niko u Evropi sa masovnim okupljanjima, BG i drugi gradovi vri od naroda, naravno skoro niko sa maskom, te jedni strajkuju, drugi ruse Vladu, treci brane Vladu, cetvrti se baskare na Adi.....i sta sad ? Sad cete opet da krivite gastarbajtere.

Чича

21.05.2020. 16:09

А каква је ситуација за путовање ван земље? Које обавезе путник мора да заврши пре поласка на пут? Где се распитати конкретно за одређену земљу у коју се путује, где наћи те информације?

Dobrosav Manojlovic

21.05.2020. 16:51

Nije to odluka struke vec politike,Sve drzave oko nas pustaju mere ulaska i izlaska bez kontrolnog testa to radi i Srbija.Ekonomske mere nadvladale Covid 19 i zdravlje ljudi

Dok HOLLODAY

21.05.2020. 18:02

BiH nepotrebno otezava ulazak trazi jos test za strane drzavljane ali sledece sedmice ukinuce ga.