ВЛАДА ће већ на следећој седници усвојити неке одлуке којима ће додатно бити либерализован улазак у Србију, рекла је премијерка Ана Брнабић, а у вези са препоруком Кризног штаба да грађанима Србије и странцима од петка више не буде потребан ПЦР тест за улазак у земљу.

Она је након седнице Кризног штаба рекла да је у последња 24 сата било 34 новозаражених на око 5.300 тестираних, што је 0,64 одсто позитивних, као и да ће се због тога наставити са релаксирањем мера.

- Због тога смо причали о том изолованом случају у Врању, али ако то изузмемо видимо да је Србија и даље мирна. Гледаћемо због тога да и даље рекласирамо мере, а посебно мере за улазак у Србију, да укидамо и комисију и ту обавезу негативних тестова - рекла је Брнабић за Пинк.

Како је рекла, полако се нормализује авионски саобраћај у Европи, која отвара границе, а и Србија не сме да заостаје за тим.

Брнабић је додала да влада има подршку струке за попуштање мера.

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић: Проценат заражених најнижи од почетка активног надзора над вирусом

- У току данашњег дана проценат позитивности био 0,64 одсто што је најниже од када се врши активан надзор над корона вирусом у Србиј - изјавила је данас заменица директора Инситута “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је након седнице Кризног штаба у Палати Србија, рекла да је у последња 24 сата тестирано укупно 5.298 особа, од којих су 34 позитивне на корона вирус.

-Последњих дана смо имали нешто веће бројеве оболелих, али то је искључиво због ширења инфекције унутар затворених колектива, одређених радних организација - рекла је Кисић.

Истакла је да последњих недеља изузетно повољна епидемиолошка ситуација у свим деловима Србије, да су сви индикатори повољни, да епидемијски ток иде у жељеном правцу и да се није разматрало о пооштравању мера.

Кисић је апеловала на све грађане да се придржавају личних мера заштите којима ће штитити и себе и друге.