Италијански карабињери стално на Ибарском мосту

Novosti Online / Д.З.

понедељак, 18. 05. 2020. у 17:53

Италијански карабињери стално на Ибарском мосту

Фото: КФОР

Војници КФОР-а настављају да патролирају и надгледају активности на северу Косова, док су италијански карабињери из Међунродне специјалне јединице (МСУ) на опрезу у Митровици
Војници КФОР-а настављају да патролирају и надгледају активности на северу Косова, док су италијански карабињери из Међунродне специјалне јединице (МСУ) на опрезу у Митровици.

Наиме, како је саопштено из ове војне мисије, вирус ковид 19 није угрозио њихову способност да спроводе операције.


-Чак и током пандемије ковид 19 италијанске војне снаге обезбеђују двадесет четворочасовно присуство на Ибарском мосту. Присуство карабињера познато је грађанима обе стране Митровице и северне и јужне пошто су први пут распоређени у овој области током 1999 године на почетку операције коју је предводио Нато-истакао је пуковник Енио Симоне, командант Међународне специјалне јединице КФОР-а.Он је у саопштењу за јавност навео да су карабињери у стању да изведу разне задатке који доприносе стању на терену , укључујући обавештајне податке о криминалу и контроли масе и нереда као трећа истанца реаговања заједно са осталим јединицама КФОР-а.


Прочитајте још: КФОР: Италијански карабињери подржали дечје игре у Грачаници


-Активности ове јеиднице такође обухватају директну помоћ породицама којима је то неопходно, које се спроводе широм Косова у блиској сарадњи са локалним секцијама Црвеног крста-закључује се у саопштењу КФОР-а.