Председник и чланови Привременог органа града Приштине, начелници градских управа, директори јавних предузећаи установа и директори основних и средњих школа на територији града Приштине, одрекли су се једнократне новчане помоћи од 100 евра, коју Влада Републике Србије даје пунолетним грађанима, како би се ублажиле последице изазване епидемијом вируса COVID -19.


-У знак захвалности председнику Републике, Влади Републике Србије и целокупном државном врху на свему што чине, како би заштитили интересе Срба и државе Србије на Косову и Метохији, као и огромног улагања у одржив опстанак у покрајини, одричемо се помоћи коју је Влада Републике Србије наменила пунолетним грађанима - наводисе у саопштењу Привременог органа града Приштине.


Додаје се да су ову одлуку донели “ценећи све што држава Србије улаже на овим просторима, почев од редовних исплата личних доходака, социјалне помоћи, донације и финансирање пројеката од суштинског значаја за српски народ на Косову и Метохији.


Прочитајте још: Помоћи од 100 евра одрекли се челници и директори јавних предузећа у општини Косовска Митровица


Иначе, једнократне помоћи државе до сада су се одрекли представници Српске листе, али и готово свих већинскисрпских општина на КИМ.