Заменик председника општине Шид Зоран Семеновић каже да је ситуација у Шиду далеко безбеднија од доласка припадника Војске Србије који обезбеђују три прихватна центра за мигранте на територији те општине, а да је у претходна 24 сата забележно више од 50 инцидентних ситуација.


Он је за ТВ Прва рекао да су у претходна 24 сата припадници Војске у сарадњи са припадницима МУП затекли мигранте ван прихватних кампова и ван места предвиђених за њихову редовно кретање, а да је у току ноћи било неколико мањих инцидената и да је забележено да су поједини таксисти са возилима кикиндских и београдских таблица довозили групе миграната у Шид.


Навео је да су брзим интевренцијама безбедносних снага ти мигранти враћени у прихватне центре где су задржани.


Семеновић је рекао да су мигранти били без заштитних маски и да оправдано страхује да би због тога могла да се погорша епидемиолошка слика на територији целе општине Шид.


Подсетио је да су грађани Шида у претходних седам дана имали одређених проблема због миграната, али да је у претходна два дана, када су по наредби врховног командата Александра Вучића у Шид дошли припадници Војске Србије, осетно побољшана безбедност.


Фото МО Србије


Вучић је мере у Шиду наложио на основу безбедносних процена надлежних служби и захтева грађана Шида, како би се обезбедио мир и безбедност грађана.