Војска која је стигла у Шид како би превентивно контролисала три центра са скоро 2.000 миграната, ноћас је већ интервенисала и 18 миграната вратила у прихватни центар.

Око 70 припадника Војске Србије распоређено је у три прихватна центра - "Адашевци", "Принциповац" и "Шид - Станица", где борави око 1.900 мигираната из 18 земаља, јавила је Радио телевизија Србије (РТС).

Проблем за локално становништво, како наводе, су нерегистровани мигранти који бораве на отвореном.

Заменик председника општине Шид Зоран Семеновић рекао је за РТС да је од јутрос на том подручју далеко стабилније и да су припадници војне полиције ноћас вратили 18 особа у прихватне центре.

"Ситуација од кад су припадници Војске Србије заузели своје положаје је далеко стабилнија. У току ноћи је дошло до привођења, враћања 18 лица у прихватне центре, што је далеко безбедније него свих дана претходно", рекао је Семеновић.

Војници ће се смењивати у три смене на пунктовима испред прихватних центара.

Највећи проблем у шидској општини праве нерегистровани мигранти које су мештани затицали, не само у својим двориштима, него и шумама и на њивама, у воћњацима, због чега су се осећали небезбедно и тражили помоћ државе.