“Текст песме није споран”: Агенција за електронске медије неће реаговати поводом емитовања Томпсона на РТЦГ

Новости онлине

петак, 15. 05. 2020. у 13:46

“Текст песме није споран”: Агенција за електронске медије неће реаговати поводом емитовања Томпсона на РТЦГ
Агенција за електронске медије Црне Горе неће се оглашавати поводом емитовања песме Марка Перковића Томпсона на Радио телевизији Црне Горе, рекао је председник Савета те агенције Ранко Вујовић

Агенција за електронске медије Црне Горе (AEM) неће се оглашавати поводом емитовања песме Марка Перковића Томпсона, контроверзног хрватског музичара који промовише усташтво, на Радио телевизији Црне Горе, рекао је Удружењу новинара Србије председник Савета те агенције Ранко Вујовић.

„Спорно је њено емитовање, а поготово није требало да песма буде емитована баш на Дан победе над фашизмом, али сам текст песме није споран. Не видим разлог због чега би АЕМ реаговао. Посебно сам изненађен бурном реакцијом кругова у Црној Гори који су иначе блиски српским фашистичким идејама“, казао је Вујовић УНС-у.

Због емитовања Томпсонове песме у јутарњем програму РТЦГ генерални директор Божидар Шундић казнио је уреднике одбијањем 20 одсто плате наредна два месеца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Di

15.05.2020. 15:00

"Srpske fasisticke ideje"???? Neki novi termin? Srbi su se uvijek borili protiv tog fasizma i najvise od njega stradali.

Dada

15.05.2020. 20:11

Nije sporna pesma već izvođač. I sramno je da neko ko veliča ustaštvo može da se pojavi na RTCG. Naravno da je ovo velika provokacija.