МУП: Од данас раде шалтери за лична документа и друге послове (ФОТО)

NovostiOnline

11. 05. 2020. у 09:55

МУП: Од данас раде шалтери за лична документа и друге послове (ФОТО)

Фото Д. Миловановић

Од данас почињу са радом шалтери Управе за управне послове Министарства унутрашњих послова у полицијским управама и станицама
Од данас почињу са радом шалтери Управе за управне послове Министарства унутрашњих послова у полицијским управама и станицама, на којима грађани, уз поштовање прописане мере заштите, могу поднети захтеве за издавање личних докумената и обавити друге послове.


На шалтерима полицијских управа и станица грађани ће моћи да обаве послове пријаве пребивалишта и боравишта, поднесу захтев за издавање личних карата, пасоша, возачких дозвола, регистрације возила, оружја, држављанства, као и да подигну та документа, саопштио је МУП.


Управа за управне послове препоручује грађанима да захтеве за прву регистрацију и промену власништва возила, промену података уписаних на саобраћајној дозволи и друге захтеве везане за регистрацију возила полицијским станицама и управама шаљу препорученом поштом.


Списак документације потребне за ове послове грађани могу наћи на сајту Министарства унутрашњих послова, а уз документацију потребно је доставити и контакт телефон подносиоца захтева, преко кога ће бити обавештен о термину за уручење докумената, саопштио је МУП.


У вези са регистрационим налепницама за возила уписана у јединствени регистар, Управа за управне послове истиче да ће се оне, до 1. јула 2020. године, издавати искључиво на техничком прегледу возила.


Грађани, као и раније, термин за подношење захтева за личну карту и пасош могу заказати преко портала еУправа, а лична документа којима је истекао рок важења за време ванредног стања, важиће до окончања поступака и доношења одлука по захтевима за издавање личних докумената, који буду поднети у року од 30 дана од престанка ванредног стања.

Фото Д. Миловановић


Како је саопштено, пријаву пребивалишта за новорођено дете родитељи, са скенираном документацијом и другим потребним подацима, могу поднети електронским путем на имејл дрзављанствалк.одсекууп@муп.гов.рс


Од данас управа за странце Полицијске управе за град Београд радиће са странкама сваког дана, и викендом, од 8 до 18. 30 часова, а термини за долазак у просторије ове управе моћи ће да се закажу на телефон 011-3618-972 или имејл- адресу управазастранце@муп. гов. рс.

Фото Д. Миловановић

Министарство унутрашњих послова истиче да је приликом посете полицијским управама и станицама потребно поштовати прописане мере заштите.


(пинк.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације