КРАЉЕВО – Због епидемије корона вирусом и готово двомесечног ванредног стања, у Краљеву су одложене бројне традиционалне културне и туристичке манифестације, као и међународна спортска такмичења чији је домаћин трабало да буде град на Ибру.

Тако је одложен тениски дуел Фед куп репрезентација Србије и Канаде који је требало да буде одигран срединиом априла ове године, док нови термин одигравања тог меча није познат. Краљево је у оквиру Лиге нације почетком јуна требало да угости најбоље одбојкаше Србије, Сједињених Америчких Држава, Немачке и Ирана, али је овогодишње такмичење одлуком Светске одбојкашке федерације померено за 2021., и то у случају да буде слободних термина.


Није одржана ни традиционална планинарско-туристичка манифестација „Нарцису у походе“ на оближњим Столовима, док је „Маглич фест“, како је то на свом фејсбук профилу објавила краљевачка Туристичка организација, одложен за септембар.То би иначе требало да буде четврти по реду „Маглич фест“ који међу зидинама и у подножју средњовековног града Маглича у Ибарској клисури, уз атрактивне витешке борбе и пригодан програм промовише ову тврђаву у Долини векова надомак Краљева као атрактивну културно-историјску и туристичку дестинацију.


- Надамо се и очекујемо да ће ситуација у септембру бити повољнија за одржавање ове све популарније манифестације – поручују овдашњи туристички посленици.

За сада још није познат датум одржавања 31. по реду „Веселог спуста“, традиционалног сплаварења Ибром од Маглича до Краљева, али је готово извесно да ће у складу са околностима и ова манифестација, ако буде одржана, доживети одређене промене.