Нове провокације косовских Албанаца: Натписи “УЧК” на школи у Гојбуљи

Novosti Online / Д.Зечевић

петак, 01. 05. 2020. у 12:51

Нове провокације косовских Албанаца: Натписи “УЧК” на школи у Гојбуљи
На српској школи у Гојбуљи у општини Вучитрн исписани графити “УЋК”
Истичући да је у ноћи између четвртка и петка поново су на српској школи у Гојбуљи исписани графити “УЋК” из Канцеларије за КиМ у саопштењу за јавност опомињу да “оно што се протеклих дана догађа српским становницима села Гојбуља у општини Вучитрн јесте најогољенији покушај присилног исељавања, јер поред свих вапаја за помоћ, албански екстремисти су трећи пут у неколико дана спровели организовану акцију застрашивања исписујући поново графите УЧК на сеоској школи.

Истовремено,из Канцеларије за КиМ подсећају да је група екстремиста најпре 27. априла покушала да обије цркву и лупала о црквено звоно у Гојбуљи, затим је 29. априла поломила прозоре на школи и исписала графите „УЧК“, који су у међувремену прекречени, да би синоћ вандализам био поновљен,наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за КиМ.

- Сви апели становника Гојбуље полицији да их заштити од групе екстеремиста остали су без ефикасног одговора, што још једном потврђује да Србима јужно од Ибра безбедност и живот без страха нису гарантовани-истичу из Канцерларије за КиМ из које позивају житеље Гојбуље да остану мирни и да не наседају на провокације, а представнике међународних мисија да предузму најодлучније мере како би се дивљање екстремиста зауставило, јер надлежни органи привремених институција у Приштини то очито или нису спремни или нису способни да учине.

- Серија инцидената у Гојбуљи показује да је Косово и Метохија, након две деценије декларативног рада Приштине и међународне заједнице на стварању мултиетничког друштва, и даље тамна мрља на мапи Европе и зона у којој некажњено бујају шовинизам и насиље-подвлаче из Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације