Вирус корона стигао и до Белог двора: ПРЕМИНУО један чувар, други заражен!

Novosti Online

понедељак, 27. 04. 2020. у 22:07

Вирус корона стигао и до Белог двора: ПРЕМИНУО један чувар, други заражен!

Фото: И. Маринковић

Припадник МУП који је радио на улазу у дворски комплекс преминуо од ковида-19, а један његов колега оболео, они су засад једини које је погодио вирус корона

ПРИПАДНИК обезбеђења дворског комплекса на Дедињу преминуо је од ковида-19, а још један је заражен вирусом корона.

Александар Карађорђевић је потврдио да је један припадник МУП преминуо, а навео је да су он и принцеза Катарина здрави и да су у Београду.

- Двоје људи из МУП који раде на обезбеђењу дворског комплекса оболело је од новог вируса пре отприлике десетак дана, а један од њих је касније и преминуо. Они се нису заразили на послу и извесно је да је колега пренео колеги - рекао је извор близак двору и додао:

- Припадници полиције који раде на пословима обезбеђења дворског комплекса смештени су у кућици на самом улазу у дворски комплекс. Они немају ништа са личним обезбеђењем Карађорђевића.

СМАЊИЛИ И ПОСЛУГУ

Престолонаследник и принцеза су од почетка увођења ванредног стања у потпуној изолацији у Белом двору. Они су редуковали број административног особља, па чак и послуге, која у време епидемије долази на посао.

- Карађорђевићи су све редуковали - од администрације до послуге, сви који то могу, обављају посао од куће.

Пошто обоје спадају у ризичну групу, број људи с којима су у директном контакту је минималан. И баштован, кад дође да покоси двориште, носи маску - наводи извор.

ЗАПОСЛЕНИ НИСУ ОБОЛЕЛИ

- Србија, као и читав свет, бори се против вируса корона. Моја супруга и ја изражавамо саучешће породици преминулог полицајца, и то смо већ урадили. Заиста је тужно када било који човек изгуби живот у борби против овог вируса. Такође, саосећамо са породицама свих преминулих људи у Србији. Ми смо у Београду, здрави смо и делимо судбину свог народа - навео је престолонаследник Александар.

- Од првог дана ванредног стања моја супруга и ја смо поштовали препоруке председника Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић, као и лекара и сестара, који су наши хероји у овој борби. Учинили смо све да наше запослене сачувамо. Они раде од куће, баш онако како су стручњаци то и препоручили. Двор се редовно дезинфикује и међу запосленима у дворском комплексу нема оболелих од ковида-19. Нама је живот наших запослених најважнији, а моја супруга и ја, пошто спадамо у ризичну групу, такође се придржавамо свих мера Владе Србије и лекара – додао је он.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације