Проба мале матуре: Тест из математике био лак

В. И. - Љ.Б.

четвртак, 23. 04. 2020. у 19:13

Проба мале матуре: Тест из математике био лак
Како су нам се пожалили родитељи осмака, деца су покушавала изнова и изнова да реше тест, али би “страница увек пријављивала различите грешке”
Тест из математике на проби мале матуре онлајн прошао је јуче без техничких потешкоћа, осим у Војводини где су осмаци пре подне имали проблема да присупе платформи. Ученици осмог разреда и њихови радитељи тако су јуче претпели мањи стрес него дан пре када су деца радила тест из српског језика и имала много муке да се улогују на платформу и ураде све задатке.

-Моје дете се без проблема јуче око 9 сати улоговало и врло брзо урадило задатке из матеметике који нису били тешки – каже нам једна мајка из Београда.

Да би се избегле техничке тешкоће, Министарство просвете продужило је јуче време у коме се ђаци могу укључити на платформу до 21 и 30 сати уместо до 20 сати. Такође, да би се омогућило равномерно оптерећење система сугерисали су ученицима из Војводине да тестове из математике и комбиновани тест који се ради данас, раде у термину од 8 до 12 часова, ученицима са територије Гарада Београда да га раде од 12 до 16 часова, а остали у термину од 16 до 21 и 30 часова.

-Јуче је до 12 сати математику радило 19.981 ученика из чега се види да су послушали нашу препоруку – кажу у Министарству.

Иначе, прекјуче је српски језик полагало 64.078 ђака, међу њима је 790 ученика који нису на време добили таблет па су задатке из срспког радили јуче када и матемтику.
У Министарству просвете кажу да ће, без обзора на техничке проблеме, сви ученици добити прилику да ураде тестове, те да ниједан ученик неће бити оштећен.

У ПЕТАК КОМБИНОВАНИ
У ПЕТАК је на реду комбиновани тест чија ће израда трајати 90 минута, ђаци се на платфомруј могу улоговати од 8 ујутро до 21 и 30 . Резултате ученици могу да виде исти дан након 21 и 30 сати, а деца нису имала техничких проблема приликом провере резултата из српског језика.