Полицијски час остаје за празник: Какав ће бити режим овог и идућег викенда

Д. М.

четвртак, 23. 04. 2020. у 08:00

Полицијски час остаје за празник: Какав ће бити режим овог и идућег викенда
Коначна одлука о дужини забране кретања која ће важити следећег викенда још није донета, али је, по мишљењу струке, најрационалније да се не угрозе позитивни трендови пада броја заражених

ПРЕДСТОЈЕЋЕГ викенда на снази ће бити забрана кретања од петка од 18 часова до понедељка до 5 ујутру, док ће за првомајске празнике највероватније бити уведен тродневни полицијски час, сазнају "Новости".


Коначна одлука о дужини забране кретања која ће важити следећег викенда још није донета, али је, по мишљењу струке, најрационалније да се не угрозе позитивни трендови пада броја заражених. Тако је најреалнија опција продуженог полицијског часа - од четвртка, 30. априла од 18 часова, до понедељка, 4. маја, до пет ујутру.


Такође, преовлађује и став да се питање евентуалног укидања ванредног стања нађе на дневном реду тек после Ђурђевдана, 6. маја.


Мере које су донете у борби против пандемије ковида 19 донекле су ублажене, па је тако забрана кретања радним данима скраћена за један сат и сада траје од 18 сати до пет ујутру.


Такође, најстаријим грађанима дозвољен је излазак напоље три пута недељно - уторком, петком и недељом, од 18.00 до 1.00, у трајању од пола сата, највише шест стотина метара од места становања.


Од уторка, 21. априла, дозвољен је рад послодавцима попут ауто-механичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало - књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом.


Друге радње требало би да буду отворене од 27. априла ако имају мање од 300 квадрата. Реч је о фризерским салонима и салонима лепоте, теретанама, али ће за њих морати да буде обезбеђена посебна заштита. За хотеле, бање, тржне центре, међуградски саобраћај, аеродроме, ресторане и кафиће планирано је отварање између 3. и 10. маја.


Чланови Кризног штаба за борбу против инфекције вирусом корона упозоравају да грађани и даље морају бити на опрезу и максимално поштовати сва правила како би се спречило да се епидемијска крива измакне контроли и повећа број заражених.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Viklovanje motora

23.04.2020. 08:25

Bogumi, dobre su mjere ali kako onda vec radi Capitol siti tržni centar urakovici?

Igor

23.04.2020. 08:39

Definitivno ulazimo u istoriju sa najdužim policijskim časovima ikada! Alal nam vera stručnjaci!

Trebalo je

23.04.2020. 10:25

@Igor - Kao Špancima i Italijanima da imamo karantin pa samo do radnje,apoteke i lekara jedno mesec dana. To bi bilo po volji svilene gospode Srba

borko

23.04.2020. 09:35

Bolje da još malo budemo oprezni i strpljivi, nego da brzamo i pokvarimo sve. Poslušajmo struku. A mislim da se svakom dalo toliko vremena da obavi ono što je neophodno. Od sredine maja, daće Bog pa ćemo još malo da se relaksiramo. I maske obavezno. Da nam predje u naviku.

Danilo

23.04.2020. 09:40

Alo, ne zatvarajte nas ponovo na tri dana... Pa za vreme bombardovanja nije bilo ovako...

Vidovdan-Srpkinja

23.04.2020. 09:43

Proverite malo kakve su mere u Francuskoj, konkretno u Parizu... Na 24 h imaju sat vremena za izlazak i to je sve- gde ispunjavaju formular kad su krenuli. Ako nekoga uhvate bez tog formulara, ili da nije popunjeno vreme izlaska, kazna 200€... Ljudi, nismo disciplinovana nacija. Omladina i deca se kreću u grupama bez zaštite... Pandemija nije završena. Virus mutira. Eto ga sad i u komunalnoj vodi Pariza! Kako? Bog sami zna... Uozbiljimo se...

Nikola

23.04.2020. 10:18

Od najsmesnijeg virusa,sopinga u Milanu,dezinfekcije rakijom,do najdužeg policijskog casa

Šta kukate

23.04.2020. 10:22

Super smo prošli. Samo kmečite a ništa vam nije falilo za vreme ove epidemije.Živi ste,zdravi,Siti i napiti a i dalje kmečite. Smorili ste te više sa kuknjavom i inaćenjem. Razmažena dečurlija se tako ponašaju a ne odrasli ljudi