Др Кисић о терапији крвном плазмом: Лечење има ефекта, КОВИД 19 је познат тек четири месеца

Танјуг

субота, 18. 04. 2020. у 16:44

Др Кисић о терапији крвном плазмом: Лечење има ефекта, КОВИД 19 је познат тек четири месеца

Фото принтскрин

Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да су сва истраживања показала да терапија крвном плазмом са антителима излечених од Ковида 19 има ефекта и да је да трајање антитела око 18 месеци
Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да су сва истраживања показала да терапија крвном плазмом са антителима излечених од Ковида 19 има ефекта и да је да трајање антитела око 18 месеци.


Она је на редовној прес конференцији на питање какве резултате очекује од најављене терапије крвном плазмом, будући да је СЗО наводно саопштила да није сигурна да антитела штите од поновне заразе корона вирусом и да подаци показују да је мали број људи развио антитела, Кисић је рекла да је Ковид 19 познат тек четири месеца и да се не може са сигурношћузнати колико трају антитела.


"Раде се предикције које за сада сугеришу да је најмања дужина трајања антитела око 18 месеци. Нисмо ми први који желе да почну са применом ове терапије, то је до сада урадило много земаља", рекла је Кисић на Додала је да је Кина прва применила ту терапију И да су сва истраживања до сада показала да има ефекта.


"Не можемо да наштетимо пацијентима, а постоји могућност да ће имати значајне резултате" , рекла је Кисић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације