Заменик командира карауле Кошаре тврди: Ковид-19 има етички кодекс па не убија децу, они из 1999. га нису имали

Novosti online

недеља, 12. 04. 2020. у 23:17

Заменик командира карауле Кошаре тврди: Ковид-19 има етички кодекс па не убија децу, они из 1999. га нису имали
Говорећи о учешћу Војске Србије у борби против корона вируса, Саша Радојевић каже да је војска увек ту за свој народ и да улагање у војску никад није грешка
Говорећи о учешћу Војске Србије у борби против корона вируса, Саша Радојевић, заменик командира карауле "Кошаре" каже да је војска увек ту за свој народ и да улагање у војску никад није грешка, што се и показало.

- Наравно да ћемо победити, сада је другачије јер је непријатељ невидљив, али Ковид-19 има етички кодеск па не убија децу. Ови из 1999. нису имали ни тај кодекс и убијали су чак и најмлађе - каже Радојевић за Пинк.

Истиче да Војска извршава све оне обавезе које се подразумевају по ванредном стању,

- Радимо све да изађемо што пре из ове битке и то као победници и хероји - каже он. Када је реч о борбама на Кошарама, каже да је тада њега и његове саборце водила љубав и патриотизам.

- Ми смо радије ишли у смрт него у предају и повлачење. Сада бих урадио исто, само са више искуства, знања и ефикасности - каже Радојевић за Пинк.

Настављајући о учешћу Војске Србије, Радојевић подсећа да су изграђене и припремљене привремене болнице и да поред свег посла, Војска чува безбедност земље и њених граница.

Присећајући се Кошара, каже да многе породице нису смеле да знају како су им деца погинула. Истиче да се због свега проживљеног апсолутно не бави политиком, нити то икада жели, али да мора да каже следеће:

- Радио сам 2012. или 2013. у Министарству одбране и тада је Вучић донео наређење да се бомбардовање Југославије замене речима "НАТО агресија на Југославију". Тада смо почели од нуле и дотад нам је мало фалило да назовемо ову агресију "Милосрдним анђелом" - каже он.

- У септембру 98. сам дошао на Кошаре и нисам слутио шта ће се десити, а данас се радујем јер непријатељ није успео да оствари свој циљ - каже Радојевић. Додаје да му је, у тешким данима борбе, снагу давало то што му је близу родна Пећ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

gedža

13.04.2020. 06:37

Hvala vama heroji naši, vi ste bili , jeste i bićete uvek naši heroji, naša vojska.

UZ SVAKO POSTOVANJE GOSPODINU RADOJEVICU

13.04.2020. 08:01

KAKO TO DA NEPRIJATELJ NIJE OSTVARIO SVOJ CILJ? Pa neprijatelj (nacisti) su okupirali srpsku pokrajinu KiM, i to ceo svet vidi, samo mi malo coraviji ne smemo da vidimo.

todor

13.04.2020. 08:44

Karaula ima komandira , ne komandanta (bivši sam taj), drugo deca na Košarama nisu dovoljno podržana od strane jedinica iz unutrašnjosti , pogotovo artiljerijsko raketnih jedinica, čuvano je žejezo, a deca ne.

Горан

13.04.2020. 10:09

@todor - То "Командант" је грешка у наслову сигурно, Сале то није изјавио

lemi

13.04.2020. 11:27

Ova kompjuterski branilac nek dodje u Kosare da pokupi poginule po sumama,komandire sada se albanci setaju po Kosarama,u cemu se hvalis.

Sever

13.04.2020. 11:51

@lemi - Volela bih da znam jeste li Vi taj Radojevic koji me je za srce ujeo jednim komentarom a bila sam u 9.mesecu trudnoce. Da mi je samo u oci da te pogledam, da te pitam sta kazes da sam rodila decaka, sada momka od 21 godinu. Nikad necu da zaboravim kako si me uvredio kad si rekao da te nije briga i da me ti nisi...Sram te bilo te uniforme. Mi smo bili i ostali na Kosovu a gde si ti?

Nikola Kostić

11.05.2020. 15:12

Većina je poginula u zasedama kukavičkih kerova! Da smo imali oklopne transportere a ne Pinca i Tamiće bilo bi više nego duplo manje poginulih.