Министар здравља Златибор Лончар изјавио је вечерас да као министар лично гарантује да је председник Србије Александар Вучић поштовао све процедуре након што је откривено да је његов син Данило заражен корона вирусом.

- За то ја гарантујем лично, као министар здравља, јер ако нешто није поштовано, прво ја треба да одем. Гарантујем да је лично Вучић тражио да се поштују све процедуре, да се ураде и да се према њему струка у том и било ком случају односи као према сваком другом грађанину - рекао је Лончар за РТС.

Он је рекао да су сви контакти испитани и истакао да и иза те чињенице лично стоји.

- Немојте да учествујемо у кампањи, ако могу да апелујем на минимум достојанства. Ово ће све проћи и доказаће се и на крају би био крив Златибор Лончар јер није одређена процедура и треба да буде кажњен и санкционисан и то не би био проблем. Али овде нико није тако неодговоран - рекао је Лончар.

Он је оценио и да се конференција за новинаре на којој говоре стручњаци претворила у политичка питања и нападе на Вучића што, како каже, нема никаквог смисла.

- Желим минимум достојанства, да се не помињу туђа деца и да имамо разумевања за то - рекао је Лончар.

Он је рекао и да је Вучић, као и сви други грађани, пре свега човек и да му је тешко да трпи када се, како каже Лончар, иде толико далеко да му се помиње дете и да неко то покушава да злоупотреби.