Игор Ђантар, нулти пацијент у Србији, гост је специјалне емисије посвећене тренутној ситуацији о коронавирусу у Србији која се управо емитује на Телевизији Пинк.

Ђантар, нулти пацијент у Србији каже да је осетио прве симптоме 27. фебруара, односно 28. фебруара. Како каже, имао је високу темепературу - 39,5, слабо се осећао и није могао да устане из кревета.

- Друг ми је препоручио да одмах након виненда, одем код пулмолога на снимање плућа. Испоставило се да имам упалу плућа. Докторка је на снимку видела тамну сенку, мислила је да је нешто озбиљније од упале плућа. Преписала ми је лекове и рекла да дођем за пет дана - каже Ђантар.

Како каже, није се осећао боље и два дана касније је поново отишао код пулмолога.

- Упала је прешла са леве и на десну страну. Докторка ме послала на ЦТ и испоставило се да је вирусна инфекција, да није рак. Можда је то глупо рећи, био сам срећан јер није рак

Ђантар сумња да је короновирус добио у Мађарској.

- Недељу дана пре тога сам био у Будимпешти, мислим да сам се тамо заразио. За шест, седам дана сам осетио прве симптоме - каже Ђантар.

Он је, како наводи, добио температуру и мислио је да је обичан грип, па одмах изоловао јер има малу децу, која су већ тог викенда отишла код баке и деке.

- Сви су били уплашен. Када је констатовано да сам позитиван на корона вирус већ сам био у болници, био сам јако лоше, гушио сам се, нисам могао да дишем без кисеоника, нисам могао да одговарам на позиве, тек на понеку поруку - рекао је Ђантар.

Како каже, лекари у комплетној опреми, скафандери су га у први мах уплашили.

- Док сам био у болници звао ме је и председник Србије Александар Вучић, Бодрио ме. Нисам то очекивао. Звали су ме пријатељи, породица, пословни партнери и председник - рекао је Ђантар.

Он је рекао да је данас био на контроли и да мора да буде на боловању још месец дана.

Ђантар каже да ове године, како су му лекари рекли, неће моћи да тренира.