На северу Косова и Метохије регистрована су још два нова случаја коронавируса,  један у Лепосавићу и један у Зубином Потоку.

Како је у изјави за наш лист казао др Александар Антонијевић, епидемиолог Завода за Јавно здравље у Косовској Митровици у српским срединама на Косову и Метохији 38 људи је позитивно на коронавирус ,  20  у Митровици, 10 у Звечану, четири у Лепосавићу, троје у Зубином Потоку и један у околини Грачанице.

- У Институт за ветерину у Краљеву где се врше резултати у среду смо послали 29 узорака чије резулате очекујемо а данас је узорковано 38 пацијената - казао је др Антонијевић из Завода за јавно здравље Новостима додајући да се очекује да и  Дом здравља у Косовској Митровици ускоро крене са узорковањем и да су очекивања да ће се дневно радити до 60 тестова, што је сјајна вест.

Иначе,  Завод за јавно здравље је до сада обрадио и послао 266 узорака сумњивих на Цовид19, а према речима др Антонијевића пацијент са КиМ  који је транспоротван у Клинички центар Ниш се опоравља и данас је пуштен са одељења пулмологије и биће смештен у халу Чаир. Иначе је доброг здравственог стања и без икаквих симптома док еј други излечени пацијент са КиМ из  КЦ Београд  отпуштен са одељења пулмологије и тренутно је у кућној изолацији 28 дана.

Истовремено, др Антонијевић истиче да је у циљу очувања здравственог система  обављено тестирање запослених на одељењима у КБЦ Косовска Митровица где су боравили позитивни пацијенти.