Болница у Панчеву постаје ковид болница

NovostiOnline

четвртак, 09. 04. 2020. у 16:46

Болница у Панчеву постаје ковид болница

Фото Н.Фифић

Општа болница у Панчеву постаје ковид болница и примаће убудуће пацијенте заражене новим корона вирусом, каже директор те здравствене установе Слободан Овука
Општа болница у Панчеву постаје ковид болница и примаће убудуће пацијенте заражене новим корона вирусом, каже директор те здравствене установе Слободан Овука.


Он је нагласио да ће ковид болница у Панчеву моћи да прими 150 пацијената, да ће о њима бринути 40 лекара и 60 медицинских сестара.


Подсећа да је неколико инфектолога и анестезиолога из Опште болнице у Панчеву отишло на испомоћ колегама у Београд и да ће они данас бити враћени у своју матичну установу.


"У првој линији одбране су инфектолози, анестезиолози и пулмолози. Укључују се лекари на специјализацији и сви остали по потреби", рекао је Овука за ТВ Пинк.


Како каже, болница има довољно заштитне опреме, особље је обучено да је облачи и свлачи, а у прилог томе говори и чињеница да ниједан запослени није заражен новим корона вирусом на радном месту.


До сада је Општа болница у Панчеву примала пацијенте на дијагностику и коме се докаже присуство вируса ЦОВИД-19 збрињаван је у болницама у Београду или Новом Саду.


(РТВ.рс)