Отац ургентне медицине чувени српски хирург, лекар нишког Клиничког центра, који је спасио небројано много живота током ратних деведесетих година прошлог века др Миодраг Лазић оболео је од корона вируса и у тешком је здравственом стању. Према нашим сазнањима, он је два дана на респиратору.


Описујући своју борбу за пацијенте недавно је за наш лист рекао "не излази се из сале све док срце ради, јер се чуда дешавају". Хероју у белом сада поруке подршке путем друштвених мрежа редовно упућују многобројни грађани, бивши пацијенти, колеге, пријатељи, али и чланови Удружења VIII одреда - Илиџа Специјалне бригаде полиције Републике Српске, људи који су стварали и бранили Српску, људи којима др Лазић спасавао животе, поручују да су уверени да ће др Лазић и овај пут победити.

- Наш доктор Миодраг Лазић је, остварујући своју племениту и хуману мисију, оболео и налази се у тешком здравственом стању. Држи се пријатељу, уверени смо да ће снага твога духа и челичне воље успети да победи у овој борби, као што је и у свим предходним које је живот бацио пред тебе. Доктор херој за кога се причало да својим рукама мртве може да оживи, а ми смо једноставно знали ако доспемо у твоје руке да смо сигурно победили. Молимо се за тебе и за твој брзи и потпуни опоравак - поручили су из Удружења.

Др Миодраг Лазић рођен је у Земуну 31.5.1955. године, где је и завршио основну школу. Отац, официр, бива премештен у Ниш. У том граду Лазић завршава гимназију, а затим и студије медицине. Као студент, активно се бави спортом, одбојком и фудбалом. Специјализацију из хирургије завршава на ВМА у Београду, у својој тридесетој години, и постаје један од најмлађих хирурга. Потом, годину дана ради у Војној болници у Нишу, а онда прелази на Хируршку клинику Клиничког центра, где и данас ради.