Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас у интервјуу за ТВ Прва да постоји још неколико ригорознијих мера које је могуће увести уколико буде било потребе

Прочитајте још: "Људи, НЕ ЗНАМО СА ЧИМЕ СЕ БОРИМО, слушајте струку": Др Грујичић се још једном обратила грађанима Србије

- Данас смо на кризном штабу потврдили да ће забрана кретања овог викенда бити на снази од петка од 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру. Одлучили смо се за ово зато што се викендом најмање поштује позив на смањење друштвених контаката - рекла је премијерка.

Када је реч о увођењу полицијског часа од 24 сата, премијерка је рекла да је струка за то.

- Струка је за то, али ми се трудимо да не прибегавамо томе - истакла је Ана Брнабић и додала да има још ригорознијих мера о којима се разговарало.

- Свакако да је једна од могућих мера затварање градова који су жаришта - Београд, Ниш, Ваљево, Ћуприја, Нови Пазар. Затим, причали смо и о томе да се велике фирме затворе на седам или 14 дана, али то је баш тешка одлука и зато их не доносимо за сада. Зато апелујемо на грађане да поштују мере.

Премијерка је закључила да би после пете и шесте недеље, можда могло да дође до опадања епидемије.

- Уз гвоздену дисциплину, уз додатне рестриктивне мере могуће је да ова и следеће недеља буду врхунац епидемије која онда почиње да опада. Ако се то деси онда смо на коњу.