ЧАЧАК - ОСАМДЕСЕТОГОДИШЊАК који је у чачанској болници преминуо од последица инфаркта био је позитиван на корона вирус. Према нашим сазнањима, он је у недељу добио високу температуру и када се тог дана спремао да крене у болницу доживео је срчани удар. Одмах по пријему у болницу тестиран је на ковид-19, али је недуго затим преминуо. У уторак увече стигао је налаз из Краљева, који је потврдио да је био инфициран вирусом корона.

Осим њега, присуство заразе констатовано је и код једне жене из Чачка средње животне доби. Од 21 обрађеног узорка 19 је било негативно. На овај начин број ковид-19 позитивних у граду на Морави попео се на 32.

Из старачког дома “Винијум“ у Качулицама пријавили су да је код четири њихова корисника уочено да имају повишену телесну температуру. Како је наведено, они су одмах изоловани у посебну зграду и током дана биће здравствено збринути.

У пријемно-тријажној амбуланти чачанске болнице у уторак је било девет прегледа, као и четири пријема, тако да сада на инфективном одељењу лежи 15 пацијената.

Од уторка, иначе, више нема кућне изолације за особе за које се утврди да су ковид позитивне. Ово је најавио шеф Радног тима за праћење заразе коронавирусом на територији Чачка др Михаило Луковић. Све особе чији налаз буде позитиван ићи ће од среде, 8. априла, на два места.

Једно је болница, ако су за болнички третман, а друго место је хала у Атеници, уколико нису за болнички третман. Према томе, више нема кућне изолације. Ако вам неко брисом постави дијагнозу да сте носилац коронавируса, имаћете одатле само два смера – нагласио је др Луковић.

Ковид-19 до сада је потврђен у 32 случаја у Чачку, шест у Горњем Милановцу, три у Лучанима и један у Ивањици.