ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је вечерас да не види шта је у његовој изјави о могућем увођењу карантина од 24 сата било узнемирујуће, јер се, понавља, свака мера и одлука доноси да би се сачували животи људи.

- Не мислим да смо далеко или близу те одлуке. Процењујемо на дневним нивоу, пре свега то раде лекари. Струка ће да предложи, а ми ћемо да донесемо одлуку - рекао је Вучић за РТС.

Прочитајте још: Вучић не искључује могућност стављања Београда у карантин: Јако сам узнемирен када видим колико људи умре

Како каже, не зна шта је у његовој изјави могло да узнемири јавност, додајући да је сам узнемирен сваке ноћи када види колико људи умре и сваког дана када види колико заражених има.

Председник је поручио да су све мере донете да би се сачували животи људи и да не бисмо имали више преминулих.

- Ако мере за чување живота некога чине узнемиреним, жао ми је због тога, али ће живот има приоритет. Живот сваког човека - рекао је Вучић.

Прочитајте још: Докторка Кисић-Тепавчевић открила: Ево када се живот у Србији ВРАЋА У НОРМАЛУ!

Он је подсетио да у његовом случају, ни када је био премијер, ни данас, ништа није “умешено па обешено”, односно да се суочавао са бројним проблемима, од економских, преко поплава, до ових данас.

- Не бирају људи на овакве функције оне који ће да се плаше, већ оне који ће да доносе одлуке. Више волим да нас нападају и критикују, али да то могу јер смо им сачували животе - рекао је Вучић.