Од болести “ковид-19” у Клиничко-болничком центру “Драгиша Мишовић” у Београду, преминуо је Предраг Јевтић (39) из Ваљева, дугогодишњи наставник веронауке у издвојеним одељењима Основне школе “Миле Дубљевић” из Лајковца. Иза себе је оставио супругу и четрнаестомесечног сина.

После завршеног Православног богословског факултета у Београду, постао је вероучитељ у лајковачким селима Боговађа, Врачевић, Бајевац, Маркова Црква, Ратковац и Непричава. Епархија ваљевска, која је недавно остала без епископа Милутина, који је такође преминуо од последица вируса корона, објавила је да је Јевтић “ученицима више генерација преносио знање о науци Христовој, једнако сведочећи све јеванђеоске врлине.

- Несебичан и спреман да у сваком тренутку помогне и пружи љубав свакој души која је за њом вапила, да се жртвује за ближњег током целог земаљског живота. Због тога је онима који су га познавали наликовао самом анђелу – истичу у Епархији ваљевској.


САХРАНА


У кругу најближих, у складу са прописима у току ванредног стања, вероучитељ Предраг Јевтић сахрањен је у уторак, у породичној гробници у селу Белић код Ваљева.