Укупно 110 монитора за праћење стања пацијената биће донирано Србији, 30 Босни и Херцеговини и 10 Црној Гори.

Донација вредна 45 милиона динара (скоро 400.000 евра) намењена је земљама у којима Хемофарм има своје производне погоне.

- Дужност сваке компаније је да помогне борбу против корона вируса на начине и средствима која су јој на располагању. Ми помажемо тако што се старамо да редовно производимо лекове за пацијенте широм света, али и конкретним донацијама - истиче генерални директор Штаде Петер Голдшмит.

Како би помогли напоре институција, лекара и здравствених радника који се даноноћно боре против болести корона вируса, Штада група и њена чланица Хемофарм обезбедили су помоћ за Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору у виду 150 монитора за праћење стања пацијената. Донирана опрема од велике је важности за рад здравствених радника током праћења виталних животних функција пацијената који су на респираторима и у тежој фази болести.

Ова компанија одлучила је да донира 110 монитора за праћење стања пацијената немачког произвођача Дрегер (Драегер) болницама у Србији, 30 Босни и Херцеговини и 10 Црној Гори. Реч је о донацији вредној 45 милиона динара (скоро 400.000 евра) и то управо земљама у којима Хемофарм има своје производне погоне.


Према речима генералног директора Штаде Петера Голдшмита, у овом тренутку дужност сваке компаније јесте да помогне борбу против корона вируса на начин и средствима који су њима на располагању. „Око 6.000 запослених у производним погонима Штаде свакодневно помажу у борби против ове болести која је зауставила свет. Одласком на посао, наши радници у производњи омогућују да пацијенти широм света добију своју терапију редовно, и на томе сам им безгранично захвалан. С друге стране, донација у виду монитора за праћење стања пацијената коју смо упутили државама у којима Хемофарм послује, такође показује нашу захвалност грађанима ових земаља на дугогодишњем поверењу, као и вид наше подршке њима у овим тешким временима”, истиче Голдшмит.

Када је реч о Хемофарму, у његовим производним погонима више од 2.000 радника у производњи ради без прекида и у четири смене, како би тржиште било снабдевено лековима а грађани имали своју редовну терапију. „Ми смо одмах реаговали и предузели све мере безбедности како би наши производни погони радили у пуном капацитету, док остатак компаније пружа подршку радом од куће. Хемофарм у овом тренутку брани не само здравље грађана, већ и потврђује поверење које је грађено током 60 година колико компанија постоји”, каже Роналд Зелигер, генерални директор Хемофарма, истичући да је ова донација у виду монитора за праћење стања пацијената само део подршке коју овај регионални фармацеутски лидер пружа у овим изазовним временима.

(PR)