Преминуо омиљени лекар из Варварина: Мирослав (58) изгубио битку са вирусом корона

С. БАБОВИЋ

уторак, 07. 04. 2020. у 12:21

Преминуо омиљени лекар из Варварина: Мирослав (58) изгубио битку са вирусом корона

Фото: Фејсбук

Др Мирослав Васић (58) из Варварина, код кога је потврђен вирус корона пре две недеље, изгубио је битку за живот

КРУШЕВАЦ-ДР Мирослав Васић (58) из Варварина, код кога је потврђен вирус корона пре две недеље, изгубио је битку за живот, потврђено је “Новостима”. Важио је за врхунског стручњака, а у родном крају где је годинама након завршеног Медицинског фаултета у Нишу,имао приватну праксу, био је многима омиљени лекар.

У последња два дана, на жалост,укупно пет смртних случајева из Расинског округа доводи се у везу са КОВИД-19: три из Крушевца,по један из Ћићевца и Варварина.

-Др Мића је био изузетан човек, признат стручњак,сви смо затечени тужним вестима-каже за “Новости” Војкан Павић, председник општине Варварин.-Живели смо у истом селу Варварин, неких 500 метара удаљени. Ту је годинама имао приватну ординацију, био је омиљени лекар.

У Дому здравља “Др Властимир Гогић”,где је др Савић радио својевремено, не могу да верује шта се догодило.

-Страшно нам је жао због колеге, то је велики губитак за цео крај, сви смо потресени, био је велики човек,велики доктор-каже нам др Јасмина Ракић,директорка ДЗ у Варварину који је после Крушевца, најпогођенији у округу.

Према подацима Завода за јавно здравље, чак 88 потврђених случајева вируса корона регистровано је у Расинском округу. У самом Крушевцу потврђено је 60 случајева, у Варварину-15. По 4 случаја забележено је у општинама Трстеник,Александровац и Ћићевац. У општини Брус потврђен је један случај.

Од 30.марта укупно је забележено 9 смртних случајева који се доводе у вези са корона-вирусом. Поред др Васића, у последњих 48 сати, преминули су М.Л.(89), Р.М.(87) и Д.Ж.(63) из Крушевца, и М.К.(70) из Ћићевца

На Инфективном одељењу Опште болнице у Крушевцу хоспитализована је 61 особа, а очекују се резултати још 32 бриса прослеђених Ветеринарско-специјалистичком институту у Краљеву. Од почетка ванредног стања тестирања на територији коју покрива ЗЗЈЗ Крушевац су редовна и овај крај је један од најтестиранијих у Србији.

У ИЗОЛАЦИЈИ ВИШЕ ОД 2.000 ЉУДИ

ЗВАНИЧНА статистика говори да је у режиму самоизолације у Крушевцу, 1.203 лица,у Александровцу 203,Трстенику 265, Ћићевцу 84,Варварину 197 лица и Брусу 87 лица. На територији округа редовно се обавља дезинфекција, а у самом Крушевцу се више пута дневно дезинфикује Инфективно одељење,као и Ургентни центар и Хитна помоћ

ПОТВРЂЕНО:ОПРЕМА СЕ ХАЛА СПОРТОВА

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА Крушевца Јасмина Палуровић потврдила је данас писање “Новости” да је у току припрема Хале спортова за збрињавање пацијената са потврђеним корона вирусом и лакшом клиничком сликом. Спремиће се укупно 150 кревета, колико је и места на распоалгању за лечење у Општој болници у Крушевцу,на Инфективном и другим одељењима.

Коментари (8)

Coa

07.04.2020. 12:37

Zasto medicinako osoblje ne nosi adekvatne maske/rukavice itd, NON-STOP, a ne samo kad je sumnja da pacijenat ima koronu? In dubio... uvek treba da se polazi od toga da imaju koronu... nesposbni sistem, nesposobma drzava... jadni ljudi koji umiru...

Petar

07.04.2020. 12:42

Doktori se bore i umiru da bi spasili tudje zivote a onda vidimo neodgovorne ljude kako se šetaju po gradu zato sto im je dosadilo sedeti kod kuće

Vlada

07.04.2020. 13:30

On je svarno bio omiljeni doktor. Strasan je gubitak za sve koji ga poznajemo. On je bio nas dobri doktor. Tuzno

vlada

07.04.2020. 13:32

Dobar, obrazovan, pouzdan lekar, blag, jasan, prijatan, kulturan....Zbogom moj doktore!

Inka

07.04.2020. 14:22

Generacijo, ostajes siromašna za najbolje medju svojima, koji su zivot stavili na oltar struke i svog naroda. Saucesce porodici. Pokoj njegovoj plemenitoj dusi i vječnaja pamjat.

Ivan Miljković

08.04.2020. 00:14

Sad nemam kome da idem,duša od čoveka i lekar za primer.Koliko je samo puta pregledao i pisao recepte ne naplaćuju ću kada neko nema para.On je imao harizmu,toliko jaku da sam uz njegovu pomoć skidao po 40kg kao jako gojazna osoba bez problema.Zbogom čika Mićo,volimo te puno ...

mitic

15.04.2020. 20:06

Strasno nenadoknadiv gubitak nas bela boca nije vise ono sto je bila neznam dali cu moci ikad vise da prodjem belom bocom. Bio je super covek dobar domacin ekstra strucnjak uze bog najboljeg medju nama zalost i tuga doveka.!!!!!