Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да се снимање наставног материјала за средње и основне школе одлаже на недељу дана јер је довољно материјала припремљено унапред.


"У критичним смо данима пандемије и планирана је пауза од недељу дана. Људи раде преко три недеље са свим суботама. Намера је да их одморимо и поштедимо ризика", рекао је он за Нова.рс.


Пауза у снимању неће довести до прекида емитовања наставе путем РТС-а, јер је, према речима министра, довољно часова већ снимљено.


"Материјала има за основне школе и гимназије за две и по недеље, а за средње стручно образовање до пола маја", додао је он Шарчевић.


Шарчевић тврди да позитивни резултати на корона вирус тројице његових саветника у Министарству просвете немају никакве везе са паузом снимања наставног материјала, већ да је то раније испланирано.


Настава на даљину је путем Радио телевизије Србије се емитује од 17. марта, након што је у Србији због епидемије коронавируса уведено ванредно стање, а настава у школским клупама прекинута.