Доктори Бранимир Несторовић и Дарија Кисић Тепавчевић гостујући у "Ћирилици" објаснили су како изгледају састанци кризних штабова.

Водитељ Миломир Марић упитао је госте како то изгледа, а подсетимо да је поред поменутих лекара у студију била и премијерка Србије, Ана Брнабић.

- Састанци су тешки, око свега се расправљамо - навела је премијерка Ана Брнабић.

- Да ли је тачно да су стручњаци за тешке мере, а политичари за лакше и да ли би вирус нестао за 15 дана пуне изолације? - интересовало је Марића.

Прочитајте још:Сигурно ће се разболети 60 до 70 одсто”: Доктор Тиодоровић открива да ли има потребе за полицијским часом од 24 сата

- Да, у теорији 15 дана да се сви затворе у кућу и то је то - подвукао је проф. др Бранимир Несторовић, пулмолог.

Проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, заменица директора Института за јавно здравље "Милан Јовановић Батут", наводи да, ако се на 15 дана сви затворе, онда би вирус нестао.

- Најприближније тој идеји је полицијски час и забрана кретања, али ништа нисмо урадили ако правимо кућне журке и скупљамо се по кућама јер ту се највише преноси. Први импортовани случај код нас је девојка која је била жељна пријатеља, имала мале респираторне потешкоће и на крају је био импозантан број људи који су заражени. Уочили смо већи број људи у појединим градовима и увек је иза тога стајало неко окупљање, рођендани - навела је Кисић Тепавчевић.