НАЧЕЛНИЦА Центра за неуроонкологију Неурохируршке клинике Клиничког центра Србије докторка Даница Грујичић огласила се на друштвеној мрежи Инстаграм и послала поруку свима који последњих дана нападају заменицу директора Института за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" докторку Дарију Кисић Тепавчевић док саопштава информације о вирусу корона у Србији и даје свој максимум у борби против ове пошасти.

Прочитајте још: Подршка лекарима који се боре у првим редовима уз "Марш на Дрину": Погледајте како је Краљево вечерас аплаудирало медицинарима (ВИДЕО)

- Огорчена сам простачким и непримереним нападима на моју колегиницу Дарију од једног броја људи. Ради се о паметној, успешној и лепој жени која је професор државног Медицинског факултета и стручњак у својој области. Све што је постигла је учинила напорним радом у науци. Када се следећи пут жалите што по медијима имате старлете, сетите се како сте дочекали успешни жену, професорку и научницу која је написала преко 150 научних радова - написала је докторка Грујичић.

Подсећамо, на друштвеним мрежама се, након почетка епидемије и све чешћег медијског присуства докторке Дарије Кисић Тепавчевић, појавио велики број сексистичких коментара, у којима је изнесен низ примитивних увреда на рачун великог стручњака попут ње.

Фото: Инстаграм

Прочитајте још: Вакцина из времена СФРЈ могла би да нам помогне: Пулмолог др Татјана Радосављевић о борби протв вируса корона

Поред сексистичких коментара, појединци су коментарисали и њено порекло, иако је докторка још у гимназији морала да пребегне из ратног Сарајева у Србију.

У Републици Србији је до 15 часова 6. априла 2020. године регистровано укупно 2.200 потврђених случајева КОВИД 19.