ДОК вирус корона пуни одељења интензивне неге и сеје смрт по Србији, многи се и даље оглушују о апеле надлежних и понашају се као да није уведено ванредно стање.

Доказ томе је гужва на путу Сурчин – Нови Београд коју смо забележили данас око 15:30 часова, само сат и по пред почетак полицијског часа. Дугачка колона возила снимљена је док је Кризни штаб износио податке о једном од најцрњих дана епидемије у нашој земљи, када је потврђено још 292 случаја и седам нових смртних исхода.

Прочитајте још: Корона захватила скоро све делове Србије, али доктор Кон ипак има добре вести

На београдским улицама и у парковима и данас је било доста оних који шетају, упркос свакодневним упозорењима стручњака да остану код куће, изузев оних који раде и у случају набавки намирница.

За све остале, препорука је и изван полицијског часа, када је апсолутно свима забрањено кретање, да остану код куће, а на снази је и забрана окупљања више од две особе у јавном простору, како би се избегло ширење корона вируса.

Део Београђана је ипак данас изашао да прошета, појединачно или са неким, породично са децом или са кућним љубимцима.

Доста њих је шетало Кнез Михаиловом улицом, а на Тргу Републике је било и деце која се возе бициклама, тротинетима и ролерима.

Иако "полицијски час" траје од 17 до пет часова ујутру, стручњаци стално апелују на грађане да се уздрже и остану кући и у периоду без апсолутне забране кретања, како не би угрозили своје здравље, али и довели у питање животе својих најближих и свих других људи.