ДИРЕКТНА финансијска подршка Републичком заводу за здравствено осигурање на нивоу банкарског сектора до сада је вредна око 100 милиона динара, а појединачне акције банака настављају се и даље.

Прочитајте још: Ово су бројке које ОХРАБРУЈУ! У Србији до данас 178 особа ПОБЕДИЛО корону и отпуштено са болничког лечења

- Банкарски сектор дели судбину грађана, привреде и државе, и све банке у Србији сматрале су својом обавезом не само да подрже предузећа и грађанство, већ и и да директно помогну надлежне институције система које се боре за заустављање епидемије у нашој земљи - каже Владимир Васић, генерални секретар Удружења банака Србије.

У овом тешком тренутку, донирана средства ће омогућити РФЗО да обезбеди део медицинске опреме и материјала који су неопходни здравственим установама за борбу против коронавируса.

Прочитајте још: Вакцина из времена СФРЈ могла би да нам помогне: Пулмолог др Татјана Радосављевић о борби протв вируса корона

- Препознавши да је време да покажемо хуманост и солидарност на делу, позивамо и остале да се прикључе и помогну колико је у њиховој моћи - каже Владимир Васић, генерални секретар УБС.