СА БОЛНИЧКОГ лечења отпуштено је до сада укупно 178 пацијената који су били хоспитализовани због корона вируса, рекла је заменица директора Инситута “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић.

Кисић је, на прес конференцији, рекла да је у КБЦ “Драгиша Мишовић” са болничког лечења отпуштена 101 особа, од којих 28 на Сајму чека други негативан налаз.

Прочитајте још: Докторка Дарија Кисић-Тепавчевић о пацијентима који су ПОБЕДИЛИ КОРОНУ: "Примери опоравка дају нам наду!"

Из КЦ Војводина, након двоструког негативног налаза отпуштено је пет особа, додала је она.

Кисић је навела да је из КБЦ “Земун” отпуштено 36 пацијената који више нису показивали знакове инфекције, а од њих је 32 који на Сајму чекају други негативан налаз, док је четворо пуштено кући.

Из КЦ Ниш отпуштено је 36 пацијената, додала је Кисић.

- Закључно са овим моментум, 178 особа је отпуштено са болничког лечења. Нису сви још дошли кућама, већ чекају други негативан налаз - навела је она.

Како је рекла, више пута је речено да су привремене болнице типа оне на Сајму предвиђене за особе са најлакшим формама болести, јер се тиме чувају њихове породице, да не дође до инфекције.

Прочитајте још: Корона захватила скоро све делове Србије, али доктор Кон ипак има добре вести

На питање да прокоментарише снимке који су се појавили у јавности да се на Београдском сајму “ноћу праве журке, можда и са алкохолом”, Кисић је рекла да смештени на сајму покушавају да организују свој боравак тамо, што је, каже, људски и разумљиво, а да је уношење алкохола апсолутно забрањено.