У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ је до 15 часова 6. априла 2020. године регистровано укупно 2.200 потврђених случајева COVID 19.

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 1.192 особe од којих je 292 позитивнo. Хоспитализовано је 1.197 пацијената.

На респиратору је укупно 101 пацијент.

До 15 часова у Републици Србији тестиране су укупно 8.552 особе које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

На жалост од претходног извештаја имамо и нових седам (7) смртних случајева, односно укупно 58.

Преминуле су 3 (три) особе мушког пола, и четири (4) особе женског пола.

Просек њихових година је 64,5 и они су имали коморбидитете, односно више других придружених болести које су допринеле нежељеном исходу.


У СРБИЈИ 160 ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА ПОЗИТИВНО НА КОРОНА ВИРУС

Заменица директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је до сада на корона вирус тестирано укупно 868 здравствених радника у Србији, од чега је њих 160 било позитивно. Кисић Тепавчевић је на конференцији за новинаре у Палати Србија рекла да у укупној структури оболевања Цовид-19 здравствени радници чине 8,3 одсто оболелих.

Одговарајући на питање новинара, она је рекла да је у Нишавском округу до јуче тестирано 280 запослених у здравственим установама, након чега је установљено да је њих 54 било позитивно на корона вирус, при чему је од тог броја 29 лекара и 18 медицинских сестара, док њих седам нису здравствени радници али раде у здравственим установама.

"Већина здравствених радника (позитивних на корона вирус), њих 27, је из Клиничког центра Ниш, у Дому здравља у Нишу је укупно седам позитивних, док имамо појединачне бројеве у другим здравственим установама", казала је Кисић Тепавчевић.

Она је рекла да је "у овом моменту пет здравствених радника са ове територије хоспитализовано, четири здравствена радника су смештена у привремену болницу у хали "Чаир", док су 32 здравствена радника у овом момету у изолацији где чекају резултате другог контролног теста, након што је први био негативан".


НОВИ ПОЗИТИВНИ У ВЛАДИ

Вирус је потврђен и код Драгана Јеремића, државног секретара у Министарству за заштиту животне средине, и он је на кућном лечењу. Тројица заражених у Министарству просвете се добро осећају.