Начелница Инфективне клинике КЦ Војводине др Весна Туркулов рекла је да су упркос великој броби лекара нису успели да спасу живот две пацијенткиње, које су у ноћи између суботе и недеље преминуле.

-Обе пацијенткиње су биле старије животне доби, имале су придружене болести, то су биле хипертензија, дијабетес, хроничну опструктивну болест плућа и неке друге болести.

Оне су претходних дана реферисане као животно угрожене, тако да је просто то било неминовно - истакла је Туркулов за Пинк.

-На Клиници за Инфективне болести КЦ Војводине тренутно се лечи 95 пацијената, троје је на механичкој вентилацији, док је један део пацијентата је у јединици полуинтензивне терапије - додала је она.

Како је објаснила, постоје јасни критеријуми за стављање пацијената на механичку вентилацију и додаје да су то најчешће најтеже оболели пацијенти, али и они којима отказују плућа.

- Нису сви пацијенти на механичкој вентилацији најтеже оболели, већ они који имају јасне критеријуме за стављање на механичку вентилацију - нагласила је она.