ПРИПАДНИК САЈ-а из Трстеника, М.М.(31),који је био први пацијент ив ове општине са потврђеним корона-вирусом пуштен је из болнице и опоравља се код куће,а путем друштвених мрежа поручује колико је важно правовремено јављање лекарима и позитиван дух.

- Хвала свима на подршци и дивним речима❤️❤️❤️- поручује М.М.(31).

-Чувајте себе и своје ближње. Јавите се доктору чим осетите наведене симптоме. Пуно среће и здравља вам желим. Будите позитивни,јаки,истрајте!!!

После остављене поруке “никад не одустај” припаднику елитне МУП Србије јавило се на десетине пријатеља, познаника,али и Трстеничана који га лично не познају,како би му пожелели што бржи опоравак.

-”Држи се класо”, “Вазда био први у свему”, “Оздрави нам брзо,врати нам се насмејан,као и увек”-само су неке од бројних порука подршке, припаднику Специјалне антитерористичке јединице,који живи и ради у Београду.


Корона вирус је код овог Трстеничанина,који је након завршене Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици,дипломирао на Правном факултету у Београду, потврђен је 26.марта. Дан раније, примљен је у Општу болницу Крушевац. Епидемиолози су одмах почели да раде на реконструкцији контаката који је имао овај младић. Несумњиво да је изузетна физичка спремност коју има пацијент утицала да релативно брзо и буде послат на опоравак код куће.

Према последњим информацијама “Новости”,у Расинском округу је потврђено 60 случајева КОВИД-19. Вирус је регистрован на територији Крушевца,али и свих пет општина у округу. Подаци званичног сајта ковид-дата од 4.априла, указују да је у самоизолацији у Крушевцу 1.164 лица, Трстенику-254, а Александровцу – 214. Следе Варварин са 182, Брус са 88,док је у Ћићевцу у самоизолацији-78 лица.

СУМЊИВИ ПАЦИЈЕНТИ ИДУ У ШКОЛСКИ ДИСПАНЗЕР

ПРЕГЛЕДИ у посебној амбуланти за пацијенте са симпотмима респираторних инфекција се не заказују у Дому здравља "Др Сава Станојевић" у Трстенику.Амбуланта у згради школског диспанзера отворена током целе недеље од 7 до 19 сати,док природно,у свако доба дежура Хитна помоћ.Контакт са лекарима специјалистима у хитним случајевима могућ је на број телефона 037/712-020.Кол-центар за старије суграђане са дежурством од 8 до 19 сати :037/714-638 и 064/8613493. Бројеви телефона Црвеног крста Трстеник су:037/714-220 и 064/86-13-491