Погледајте како специјалне руске машине убијају корону у Србији (ВИДЕО)

NovostiOnline

05. 04. 2020. у 15:33

Погледајте како специјалне руске машине убијају корону у Србији (ВИДЕО)

Фото МО Србије

Према усаглашеном плану за ангажовање, јединице АБХО са техником посебне намене извршиле су дезинфекцију на око 65.000 квадратних метара у просторијама и око здравствених установа
Руски воjни стручњаци, коjи су стигли у Србиjу ради пружања помоћи у борби против вируса корона, почели су данас са активностима на дезинфекцији простора и посетили су здравствене установе у више градова у Србији.


Према усаглашеном плану за ангажовање, јединице АБХО са техником посебне намене извршиле су дезинфекцију на око 65.000 квадратних метара у просторијама и око здравствених установа.


Међу првим установама извршена је дезинфекција у породилишту Гинеколошко-акушерске клинике „Народни фронт“ и Клиничко-болничког центра „Драгиша Мишовић“ у коме су смештени пацијенти средње и теже оболели од Covid-19.


У првоj фази руски лекарски тимови врше анализу епидемиолошког стања и консултације са својим српским колегама ради детаљног упознавања са здравственом ситуацијом, а ускоро ће и непосредно пружати медицинску помоћ оболелим од вируса корона.

За место специјалне обраде технике после акција дезинфекције одређен је простор у кругу Војномедицинске академије.


Руски војни стручњаци подељени су у осам лекарских тимова, а сваки тим има лекара опште праксе, епидемиолога, анестезиолога, медицинског техничара и преводиоца. Остатак делегације чине експерти и стручњаци АБХО струке.У оквиру помоћи стигло је и 16 специјалних моторних возила намењених за дезинфекцију објеката и путева, као и велика количина медицинске опреме, технике и заштитних средстава неопходних у лечењу пацијената заражених вирусом корона и у борби против ширења Covida-19.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Patrola

05.04.2020. 16:36

Hahaha! Opet beograd? A sta cemo mi koji zivimo u gradovima bez kojih bi beograd izgledao kao somalija??

puky

05.04.2020. 18:38

Ma ovo je predstava za javnost. Nema to veze sa borbom protiv virusa isto kao i naoružani vojnici po ulicama. Poruka iz Hrvatske - ostanite doma a vani održavajte socijalnu distancu. Želim vam sve najbolje!

dipl.agronom

06.04.2020. 10:19

Urrrraaa...!! Mada smo ovo imali i u JNA jos , nakon smrti Tita....

Bole

08.04.2020. 11:23

Можда не волите Русе, Кинезе, Вучића, СНС, кога год, али код куће су нас учили лепом васпитању. Тамо се рађа живот, и зато је важно да се болница дезинфикује, не зато што је у БГ,већ зато што је веома заражена, па би једно обично ХВАЛА било сасвим довољно и умесно, сложићете се са мном? Само, хвала...