Осетила сам бол у глави, после 7 дана морала сам да зовем Хитну: Српска докторка описала своју борбу са короном

NovostiOnline

05. 04. 2020. у 00:50

Осетила сам бол у глави, после 7 дана морала сам да зовем Хитну: Српска докторка описала своју борбу са короном

Фото: Илустрација/Д.Миловановић

- Осетила сам бол у мишићима и глави и попила сам лек. Недељу дана касније, осетила сам да плитко дишем и тада сам позвала Хитну помоћ
У данима када Србија броји све више заражених вирусом корона, а број умрлих се истовремено повећава, једна докторка из Западне Србије, описује дане у којима је сазнала да је оболела, моменте лечења, али и оне, чини се најтеже, психичке борбе.


Знала је, каже, да је била у блиском контакту са зараженом особом дужи временски период. Природа посла јој је таква да је свакодневно бринула о болесним људима, па је тако и дошла у контат са зараженим.


- Срећом, имала сам блажу клиничку слику. Након што сам, после болова у мишићима и глави, попила лек, нисам имала никакве тегобе наредних недељу дана. Међтутим, седам дана касније, осећам да сам малаксала и да плитко дишем. То је био 15. март и тада сам позвала Хитну помоћ - објашњава докторка.


Међутим, симптоме типичне за вирус корона попут температуре, кашља и бола у грлу није имала ниједног тренутка.


- Хитна помоћ ме је одмах одвезла на инфективно одељење, тестирана сам, урађен ми је снимак плућа која су била потпуно чиста. Но, и поред уредног налаза, тест је био позитиван - прича.


У данима који су уследили, није имала апетит, а није ни осећала укус хране.


- Нисам имала температуру и даље, а сатурација ми је била одлична. У болници сам провела 11 дана... Због благе клиничке слике нисам примала терапију, већ само средства за имунитет - прича ова докторка.


Ипак, поред борбе са вирусом корона, ова жена водила је још једну борбу - са собом и својом психом.


- У болници сам се осећала боље, али сам све то психички тешко поднела. Желела сам да одем кући. Међутим, нису ми дали да идем, морала сам да имам два негативна теста у 24 сата - објашњава.


Тако јој је први урађен 23, а други 24. марта. Два дана касније, стигле су охрабрујуће вести - тестови су негативни.


- Сада сам код куће, мада још две недеље морам да будем у изолацији. Много се боље осећам. Мислим на своје колеге, ћерка ми је пред порођајем... Иако су у болници сви били професионални и коректни, било ми је тешко, била сам љута на себе што се, ето, нисам боље заштитила. Ипак, опет кажем, срећа па сам имала блажу клиничку слику, мислим да ток болести највише зависи од здравственог стања у којем те вирус ''затекне'' - закључује.


(Blic.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације