Директор полиције Владимир Ребић изјавио је вечерас да је са министром Небојшом Стефановићем постигнут договор да око 10 одсто полицајаца оде на годишњи одмор, како би их сачували као златну резерву, у случају да у редовима полиције буде још више заражених корона вирусом и оних који морају у изолацију.


Он је раније данас објавио да је укупно 17 полицајаца заражено, а око 800 у самоизолацији.


"С обзиром да смо у претходном периоду поднели један значајан терет, пре свега гранична полиција, а касније и службеници у давању дозвола самоизолације, у договору са министром Стефановићем, донели смо одлуку да један број полицијских службеника пошаљемо на годишњи одмор, негде око 10 одсто, то нам је златна резерва за случај да нам већи број полицијских службеника оболи или буде морао у самоизолацију. Мислим да смо то урадили у добром тајмингу и да ћемо успети да до краја ове кризе обезбедимо извршење свих полицијских послова на законит начин", рекао је Ребић гостујући на ТВ Пинк.


Он је додао да је полицији, на неки начин, олакшан посао откад је на снази мера да само две особе могу да буду заједно на отвореном простору и истакао да су контроле појачане, широм Србије.


"Имам податак за данас, за прва три сата у Београду, за време полицијског часа 484 лица су се кретала, од тога 18 без дозволе, што је у процентима 3,7 одсто. Релативно смо задовољни, али верујем да може боље", истакао је Ребић.