Државни секретар у Министарству заштите животне средине Бранислав Блажић (63), који је преминуо у Београду, у среду, 1. априла, од последица корона вируса, сахрањен данас пре подне у Кикинди, где је рођен. На Новом мокринском гробљу у родном граду испратили су га чланови најуже породице и градоначелник Кикинде Павле Марков, његов дугогодошњи пријатељ и сарадник. Опело су служили свештеници СПЦ-е, а опроштајним говором од оца се опростила његова млађа ћерка Оља. Свештеник Бобан Петровић, старешина храма Светих Козме и Дамјана подсетио је да је Блажић био велики добротвор Српске православне цркве.

Иако је последњих десетак година с породицом живео у Београду, Кикинда је била Блажићев град и који је често долазио, јер ту живи његова фамилија, као и породица његове супруге. Зато је многим његовим пријатељима, сарадницима из СНС-а, колегама из кикиндске болнице, где је некада радио као хирург и познаницима жао што нису могли да га испрате на другачији начин, јер се на гробљу поштују строге мере па на сахранама може да буде укупно 10 људи. Пре сахране неки су долазили појединачно да оставе
или запале свећу.


Приликом сахрањивања преминулих од последица КОВИД-19, строго се поштују прописане мере, па запослени носе заштитне маске, рукавице и заштитна одела.

Судбина и неочекивана болест чудно су сложиле коцкице, па је некадашњи председник општине Кикинда, преминуо 1. априла, на свој 63. рођандан, а многи који су желели нису могли да се опросте од њега, па је из локланог СНС-а најављено да ће комеморацију једном од оснивача странке, одржати када прође ванредно стање.

Бранислав Блажић је приминуо на Клиници за инфективне и тропске болести КЦС у Београду, где се лечио од средине марта. Иза себе је оставио супругу и троје деце. Био је и деда једног унука. Имао је богату политичку каријеру, био покрајински и републички посланик, министар за заштиту животне средине и председник општине Кикинда. Био је један од оснивача СНС-а и члан Председништва те странке.


ЧЕТВРТА ЖРТВА
Бранислав Блажић је четврти Кикинђанин који је преминуо од последица инфицирања корона вирусом. Пре њега, у Клиничком центру Војводине преминула су тројица мушкараца који су били у међусобном контакту. Вирус је пренео син једног од њих, који је био на лечењу у Италији.